Hrvatska uz dosta mučenja otvorila SP pobjedom

Hrvatska uz dosta mučenja otvorila SP pobjedom

Hrvatski rukometaši pobijedili su u prvom kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Kataru neugodnu Austriju s 32:30 (16:13).

Hrvatska je dobro krenula, povela  je s 3:0, a suparnik je postigao svoj prvi gol tek u sedmoj minuti za 3:1. No uskoro je bilo i 3:2, da bi Duvnjak zahvaljujući izvrsnom bloku Vorija povisio na 4:2, a potom i sam Vori iz kontre pogađa za 5:2  u devetoj minuti.
 

Pobjegli smo na 11:6, ali bio je to kratkotrajan izlet u uvjerljivu prednost, Austrijanci se nisu dali slomiti i u 24. minuti bilo je opet tri gola razlike – 13:10, a tako je završilo i prvo poluvrijeme – 16:13.

Umjesto da se odlijepimo, u drugom poluvremenu ušli smo u neizvjesnu utakmicu. U 37. minuti Ziura je doveo Austrijance na gol zaostatka, izvlači nas privremeno Kopljar svojim prvim pogotkom. Ponovio se taj scenarij nekoliko puta, Szilagyii je pogodio za minimalnih 21:20 u 40. minuti, ali Čupić s igračem više vraća ugodniju prednost. Hermann je u 48. minuti opet donio Austriji minimalan minus (25:24), a izvlači nas ponovno Čupić.
 

U 50. minuti Čupić iz sedmerca pogađa za 28:25 i ipak mirniji ulazak u zadnjih 10 minuta. Seriju promašaja suparnika naplatio je još malo Manuel Štrlek, koji je iz brze kontre zabio za 29:25 s osam i pol minuta do kraja.

Činilo se da bi tu mogao biti kraj, ali nije bio, uslijedio je niz isključenja na obje strane, a nas je skupo stajao igrač manje nakon isključenja Štrleka, Austrija je to odlično iskoristila i prilično brzo smanjila na nesigurnih 29:27.Alilović skida zicer kod tog rezultata u 25. minuti, odmah je uslijedio kontranapad i brzo prebrojavanje do krila, ali na drugoj strani zicer nije iskoristio ni Čupić, koji je ipak iz sedmerca povećao na 30:27 tri i pol minute prija isteka vremena.
 

Weber je iz sedmerca smanjio na 30:28, a vjerojatno ključan gol za pobjedu Hrvatske zabio je točno dvije minute do kraja Igor Vori, koji je s igračem na leđima pogodio za 31:28, izborivši pritom i isključenje.

U sljedećem napadu protivnici su pucali preko bloka i bio je to kraj, iako je Austrija uspjela dvaput oteti nam loptu i čak smanjiti na 31:30 pola minute do kraja. No točku na i stavili su ipak Kauboji za konačnih 32:30.

Ivan Čupić zabio je 11 golova iz 13 pokušaja i proglašen je igračem utakmice. Uz Čupića, najbolji strijelci hrvatske reprezentacije bili su Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka i kapetan Igor Vori s pet golova. Mirko Alilović je obranio 10 udaraca. Strijelce austrijske reprezentacije predovdili su Robert Weber i Viktor Szilagy sa po sedam pogodaka svaki, dok ih je Raul Santos postigao šest.

U subotu u 17 sati Hrvatska igra drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a suparnik je Tunis, koji je u petak doživio uvjerljiv poraz od Makedonije (25:33).
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar