Hrvatski navijači čekaju suđenje u Italiji

Hrvatski navijači čekaju suđenje u Italiji

Petnaestorica hrvatskih navijača koji su izazivali nerede na nogometnoj utakmici Italija-Hrvatska u nedjelju u Milanu puštena su kući i na slobodi će čekati suđenje u Italiji, prema informacijama koje je hrvatski konzulat u Milanu dobio od nadležne sutkinje, objavilo je u srijedu hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

 
"Nadležna je sutkinja odlučila da nema osnove za daljnje zadržavanje u pritvoru petnaestorice hrvatskih državljana pa će biti pušteni večeras, ali su dužni odazvati se na sudsku raspravu za koju će termin biti naknadno određen", kaže se u priopćenju MVEP-a. 

Prije je bilo najavljeno da će njih petnaestorica u četvrtak u podne izaći pred milanskoga suca pod optužbom za izazivanje nereda na stadionu i bacanje pirotehničkog materijala, jer su u nedjelju bakljama nakratko prekinuli nogometnu utakmicu hrvatske i talijanske reprezentacije na milanskome stadionu San Siru. 

Uhićeno je njih 16, a jedini maloljetnik među njima već se vratio kući s roditeljima koji su u utorak došli po njega. 

 
Cijela je skupina od 16 hrvatskih navijača uhićena prije tri dana u Milanu, a u srijedu je milanska policija odlučila da nijedan od njih ne smije tri godine otići ni na koju nogometnu utakmicu u zemljama Europske unije. 

Ta je odluka u skladu sa zakonom nazvanim Daspo koji je donesen radi suzbijanja nasilja na nogometnim utakmicama, objavio je načelnik policije. 

"Ta mjera zabranjuje ulazak u bilo koji sportski objekt u zemlji i u drugim članicama Europske unije na kojem se igraju nogometne utakmice", kaže se u policijskom priopćenju. 

Utakmica Italija – Hrvatska odigrana na San Siru bila je u 75. minuti prekinuta na deset minuta zbog toga što su hrvatski navijači bacali baklje i dimne bombe na teren, a potom su se sukobili s talijanskom policijom.

 

Ultras Croatia vs Italy by tansoula91 

sport.net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar