• Hrvatski nogometaši na startu kvalifikacija izgubili od Slovenije
  • Hrvatski nogometaši na startu kvalifikacija izgubili od Slovenije
  • Hrvatski nogometaši na startu kvalifikacija izgubili od Slovenije
  • Hrvatski nogometaši na startu kvalifikacija izgubili od Slovenije

Hrvatski nogometaši na startu kvalifikacija izgubili od Slovenije

Hrvatska nogometna reprezentacija dominirala je u Ljubljani, ali Slovenci su ti koji su zabili gol za pobjedu. Lovrić je pogodio Brozovića i prevario Livakovića, a ‘vatreni’ nisu uspjeli zabiti u 90 minuta (1-0)

Hrvatska je tek započela svoj put na Svjetsko prvenstvo u Kataru i već na prvoj stepenici napravila grešku u koracima. Da, gostujući poraz (1-0) od Slovenije neće dobro sjesti ambicijama ‘vatrenih’, sada se izabranici Zlatka Dalića moraju “pod mus čupati” protiv Cipra i Malte. I u Rijeci obavezno dohvatiti dvije pobjede ili će vrlo rano sve krenuti u krivom smjeru.

Zlatko Dalić svoju je momčad postavio u 4-4-2 sustav (s rombom u sredini terena), a tu je bilo dosta problema
Kako u fazi napada gdje je Hrvatska u prvih 45 minuta ostala potpuno bezopasna, tako i u fazi obrane gdje su nam Slovenci nadirali sa svih strana. Kramarić i Perišić više su razmišljali o defenzivi nego o napadu, ‘vatreni’ se tu nisu snašli.

Dapače, ‘vatrenima’ je nemoć donijela samo dodatnu nervozu, na terenu je bilo puno prigovora, tako je “požutio” i Brozović. Jasno, nitko u našem stožeru nije bio zadovoljan ovakvim rezultatom na poluvremenu, pa je hrvatski izbornik odmah u svlačionici ostavio Barišića, ušao je Oršić, a na lijevom boku zaigrao je Perišić.

24sata

Takva igra, ali i nešto drugačiji gard, bili su dovoljni da ‘vatreni’ u nastavku izgledaju bolje, dominiraju travnjakom u Stožicama, ali ne i da probiju Jana Oblaka. Da, dobrih 45 minuta (barem što se voljnog momenta tiče) nije bilo dovoljno za uspješan rezultat u Ljubljani, pa niti za jedan ozbiljniji zicer ispred slovenskih vrata.

Hrvatska tako još jednom kreće u dramu kvalifikacija, tako je bilo i na putu prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pa i u pohodu na ovogodišnji Euro. Ovo nije bilo dobro, Modrić i društvo večeras neće lako zaspati, vjerojatno će i među samim igračima na putu prema Hrvatskoj biti ozbiljne priče. A onda, svi se nadamo, i bolje Hrvatske. Poraz u Sloveniji boli, ali ne, drame (još) nema. No, Hrvatska mora biti puno bolja, to je svima jasno.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar