• Hrvatski rukometaši najavili dobru igru na Svjetskom prvenstvu u Egiptu
  • Hrvatski rukometaši najavili dobru igru na Svjetskom prvenstvu u Egiptu

Hrvatski rukometaši najavili dobru igru na Svjetskom prvenstvu u Egiptu

U dobrom raspoloženju idemo prema Egiptu. Vratili smo Španjolcima za poraz u finalu Eura lani u Stocholmu, odigrali s obzirom na fazu priprema vrlo dobru utakmicu i pobijedili. Puno je toga dobrog, ali pokazali sve nismo. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio, da su svi u dobroj formi i raspoloženju i naravno negativni na vražji virus. Slijedi odmor, pa put u Španjoslku gdje igramo u subotu, pa povratak doma i 13. let za Kairo.

image

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

 

Hrvatska je počela sa Pešićem na vratima, Horvatom i Mandićem na krilima, Duvnjakom i Šebetićem na vanjskim pozicijama zajedno sa Mamićem koji je uz Musu bio u sredini naše obrane. Od samog početka bilo je jasno vidljivo kako je riječ o prvoj pripremnoj utakmici – nedostajalo je brzine, lakoće, imaginacije.

Napad je djelovao sporo, protoka lopte do krila nije bilo iako u obrani Španjolaca od prve minute nije bilo Virana Morrosa već je njegovu poziciju preuzeo novi Marchan. Jedini u pravoj formi i pravom ritmu na samom početku bio je kapetan europskog prvaka Kiela Domagoj Duvnjak koji je u nekoliko poteza pojasnio kako je riječ o jednom od najboljih rukometaša svijeta. Međutim, to više ni za koga nije novost.

image

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

 

Do prvog pogotka stižemo u šestoj minuti preko Šebetića iz kontre dok smo na prvi pogodak iz igre pričekali još četiri minute

Trener Červar nedugo potom u igru šalje Cindrića koji Španjolcima demonstrira kako to izgleda u španjolskom prvaku Barceloni – lopta ‘leti’ u polukontri, u igru se uključuju i krila – Mandić s jedne te Horvat i razigrani Čupić s druge i Hrvatska u posljednjih 20 minuta drugog dijela postiže čak 15 pogodaka.

Ipak, Španjolci nisu momčad koju možeš lako iznenaditi. Prekaljeni veterani doktorirali su rukomet koji igraju – suradnja s pivotom Raula Entrerriosa je za rukometne udžbenike kao i brzina i osjećaj za igru Alexa Dushebaeva. Hrvatska je sredinom poluvremena krenula stvarati prednost prelaskom u 5-1.

Vrlo dobro se igri priključio prvi puta u dresu reprezentacije Janko Kević. I gol je zabio, što je bila lijepa vijest.

image

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Drugo poluvrijeme ravnopravna igra gol za gol. Na naš gol je došao Mate Šunjić. Na plus 6 iz igre je Červar povukao Duvnjaka i Cindrića, a uveo Jaganjca i Kevića.

Prednost je bila takva da je to dala za pravo i bilo je zanimljivo vidjeti tu nešto drugačiju Hrvatsku. Vidjeli smo Martinovića i Šipića na ‘dvojki i petici’, Jaganjca kao centralnog igrača obrane i dobro su se držali sa Španjolcima.

U napadu je s obzirom na disciplinu igre koju traži Červar trebalo malo vremena da se opuste i to je prvi učinio naravno Halil Jaganjac.

image

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Šunjić za konačnu pobjedu

Španjolci su okrenuli obranu na 5-1 s Dušebajevom koja nas je jako mučila na Euru i zanimljivo je bilo vidjeti reakciju našeg napada, jer je to uvijek bio dodatni adutu Jordija Ribere.

Trebalo je strpljenja, iskustvo Kevića pokazalo se od velike pomoći, jer je osjetio trenutak kada i gdje napasti. Vidjeli smo i Mihića kao prednjeg u 5-1. Ugodno se na velikom plusu koji je stvorila udarna postava bilo nadigravati i iskušavati mogućnosti protiv Španjolaca.

Naravno da su se Španjolci približili, pa je Červar na +3 zvao time out da ih zaustavi nakon naših sigurnih +6. Vratio je Duvnjaka i Cindrića, željeli smo pobjedu. I odmah je Duvnjak primirio stvari, a odlični Mate Šunjić poslao Španjolcima konačnu poruku – gotovo je.

 

Očekivani izostanci

Utakmicu nisu mogli igrati svi, jer je bila službena, pa u zapisniku ima samo 16 mjesta. Nije bilo Šege koji je otputovao na pregled u Francusku, Mamić i Jaganjac dobili su prednost pred Šarcem, Martinović i Šebetić pred Šimom Ivićem, Brozović je ostao iza Muse, Šipića i Marića. Štrlek koji je u opravku nakon ozljede očekivano je izostao i prednost su dobili Mihić i Mandić. Reklo bi se sve očekivano.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar