Hrvatski show u Dohi, najveća hrvatska zastava ostavila prolaznike u čudu, navijači od ranog jutra na nogama

Hrvatski show u Dohi, najveća hrvatska zastava ostavila prolaznike u čudu, navijači od ranog jutra na nogama

Dvjesto metara duga i 100 kilograma teška hrvatska zastava razvijena je u centru Dohe.

Gdje to igra Hrvatska?

Utakmica između Hrvatske i Maroka igra se na stadionu Al Bayt koji se nalazi 40 kilometara sjeverno od Dohe u gradu Al Khor. Drugi je po veličini stadion izgrađen za svjetsko prvenstvo, a zbog svojih 60.000 sjedala ugostit će i jednu od polufinalnih utakmica. Na njemu se igrala i prva utakmica SP-a između Katra i Ekvadora. Ovo zdanje natkriva konstrukcija u obliku šatora, a ideja je bila javnosti predstaviti kako žive beduini, nomadska arapska plemena.

Foto: Agence France-Presse

Organizirali su se navijači, okupili u velikom broju iako hrvatskih navijača u Kataru nema mnogo. Nekoliko stotina navijača Hrvatske mahalo je zastavom, pjevalo… Morali su to napraviti u ranim jutarnjim satima jer je rano zakazan i početak susreta, već u 13 sati po lokalnom vremenu.

Na glavnoj gradskoj tržnici/šetnici Souq Waqifu hrvatski navijači razvili su 100 kilograma tešku i 200 metara dugu zastavu koju su donijeli iz Crikvenice.

Zastava koja već 20 godina putuje za hrvatskom reprezentacijom bila je atrakcija i u Dohi. Prolaznici, navijači drugih reprezentacija ostali su u čudu kada su negdje oko 9 sati po lokalnom, sedam po hrvatskom vremenu, ludi Hrvati napravili show u centru grada.

Foto: Frane Vulas

VIDEO

Prvotno je bilo zamišljeno da se to napravi još u utorak, ali je prvo zapela zastava na carini, potom se danas ujutro malo kasnilo, ali sve je na koncu uspjelo.

Izvor: Jutarnji List

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing