Humanitarna akcija “Srcem za banku koštane srži”

Humanitarna akcija “Srcem za banku koštane srži”

Marko Bošnjak sudjelovao na humanitarnoj akciji “Srcem za banku koštane srži”.

Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) bila je medijski pokrovitelj humanitarne akcije “Srcem za banku koštane srži”, u kojoj je za formiranje banke koštane srži prikupljeno 43.286 KM. Humanitarni telefoni bit će aktivni i dva dana nakon završetka emisije, sve do 22 sata 4. veljače, te je očekivano da će iznos prikupljenog novca biti mnogo veća. Građani BiH svoje humanitarne donacije mogu ostavljati putem telefona: BH Telecom 090 291 090, M:tel 1433, HT Eronet 092 890 890 i Telemach 090 330 200.

Humanitarni telefoni aktivni u naredna dva dana su:

BH Telecom 090 291 090 
M:tel 1433 
HT Eronet 092 890 890 i 
Telemach 090 330 200.

Cilj kontakt emisije je bio prikupljanje što većeg iznosa sredstava kako bi konačno bila omogućena transplantacija koštane srži u BiH, i to 10 puta jeftinije nego u inozemstvu. Građani BiH su, pozivajući humanitarne brojeva telefona, mogli razgovarati sa brojnim poznatim osoba iz BiH i regije.

Svaki poziv je izravna donacija u iznosu dvije KM.

Sinošnja humanitarna akcija imala je i zabavni karakter, pa su se gledateljima predstavili Željko Bebek, Boško Jović, Ivica Šarić, Frajle, Tijana Dapčević, Duško Kuliš, Neda Ukraden, Maja Tatić, Dalal i Deen, Denial Ahmetović, ali i malo bh. glazbeno čudo, dječak Marko Bošnjak. Humanitarni brojevi bit će aktivni i 48 sati po završetku emisije, nakon čega će predstavnici NVO “Mala” održati press konferenciju na kojoj će priopćini koliko je sredstava prikupljeno u ovoj humanitarnoj akciji. Veliki značaj ove humanitarne akcije je što je, zaslugom NVO Mala, BH banka koštane srži konačno u poziciji da postane član svjetskog udruženja takvih banaka i da formira svoj Registar.

Sve bi to dovelo do situacije da bi građani BiH bili uvezani u svjetsku donorsku mrežu, lakše dolazili do odgovarajućih davatelja, te do mogućnosti da brže i jeftinije izliječe najteže bolesti.

BHRT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar