Iako HE Rama proizvodi gotovo 50 % električne energije nema nijednog direktora niti člana Nadzornog odbora u sustavu EP HZ HB s područja općine Prozor-Rama

Iako HE Rama proizvodi gotovo 50 % električne energije nema nijednog direktora niti člana Nadzornog odbora u sustavu EP HZ HB s područja općine Prozor-Rama

Upravu JP Elektroprivreda HZ HB čini  generalni direktor i još 6 drugih direktora.  Među tim silnim direktorima nema nitko s područja općine Prozor-Rama iako Hidroelektrana Rama sama proizvodi polovicu električne energije u sustavu EP HZ HB. 

Popis svih direktora:
  1. Marinko Gilja, generalni je direktor i dolazi iz Širokog Brijega,
  2. Robert Lesko, izvršni direktor za pravne poslove,
  3. Ante Tutiš, izvršni direktor za ekonomske poslove,
  4. Zoran Tabak, izvršni direktor za proizvodnju el. energije,
  5. Ilija Bakalar, izvršni direktor za distribuciju el. energije,
  6. Ivica Prskalo, izvršni direktor za opskrbu el. energijom,
  7. Drago Bago, izvršni direktor za razvoj.

Sjedište svim direktorima je u Mostaru. Pa valjda je Ramu moglo pripasti barem sjedište proizvodnje? Naravno, nije. Općina Prozor-Rama nije politički podobna.

Ni u Nadzornom odboru nema nitko iz općine Prozor-Rama. NO čine:
  1. Božo Perić, – predsjednik NO,
  2. Zoran Buntić, – član,
  3. Ivo Vincetić, – član,
  4. Karmela Miletić, – član,
  5. Ivica Krivić, – član,
  6. Alija Fitozović, – član.

Dio hidroakumulacije Jablaničko jezero nalazi se na području općine Prozor-Rama koja djeluje u sustavu Elektroprivrede BiH. Ni ovdje nema nitko s područja općine Prozor-Rama.

Ovo je sasvim dovoljan pokazatelj koliko se drži do općine Prozor-Rama. Kada je crpiti njezine resurse onda može, a kada je riječ o upravljanju onda ne može.  Sjetimo se samo koliko je Šipad šume odvezao prije rata.

Za te političke strukture u Mostaru i Sarajevu ljudi iz Rame su šugavi, ali struja je odlična. Još da se općina Prozor-Rama ne bori pravnim sredstvima za naknadu za potopljeno zemljište tko zna kako bi sve izgledalo.

U jednom od narednih članaka donosimo što je sve elektroprivreda trebala ( EP BiH i EP HZ HB) plaćati, a nije.  Gdje li su završavali ti novci doznat ćemo uskoro.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar