Iako im je EHF odbio i drugu žalbu, Slovenci ostaju na EP-u!

Iako im je EHF odbio i drugu žalbu, Slovenci ostaju na EP-u!

Čelni ljudi Slovenskog rukometnog saveza odlučili su da Slovenija ostaje na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, unatoč nezadovoljstvu suđenjem.

Nakon prvog dvoboja u skupini C koja je završila pobjedom Makedonije 25:24, Slovenija je imala pritužbe na suđenje rumunjskih sudaca. Nezadovoljstvo Slovenaca suđenjem na EP-u kulminiralo je na utakmici protiv Njemačke (25:25), nakon čega je Slovenski rukometni savez uložio žalbu.

Disciplinska komisija EHF-a odbila je tu žalbu, no Slovenci su se odlučili na novu žalbu. Na službenim stranicama Europskog rukometnog prvenstva danas je objavljeno kako je odbijena i druga žalba Slovenije.

Porota EHF EURO 2018 odbila je žalbu Slovenske rukometne federacije protiv ranije odluke prvog tijela, Disciplinarne komisije. Drugo odlučujuće tijelo protvrdilo je odluku Komisije I rezultat 25:25 u utakmici između Slovenije i Njemačke u skupini C preliminarne faze. Panel je ponovio da je odluka sudaca temeljena na opažanjima sporne situacije i da su suci mogli koristiti video tehnologiju. Odluke sudaca su, prema tome, finalne i žalba je odbijena,stoji na stranicama EP-a. 

Iz Slovenskog rukometnog saveza najavili su kako će danas poslijepodne odlučiti hoće li njihova reprezentacija u znak protesta napustiti Europsko prvenstvo. Odluka je donesena u 16 sati, a priopćio ju je predsjednik Slovenskog rukometnog saveza Franjo Bobinac. I uoči takve odluke nagađalo se da Savez ipak neće povući tako radikalni potez koji bi slovenskom rukometu donio više štete nego koristi budući da bi EHF mogao kazniti Sloveniju zabranom nastupa na svim natjecanjima pod njihovom ingerencijom.

Slovenija će danas u 20.30 igrati posljednji dvoboj u skupini C protiv Crne Gore, koji odlučuje o prolasku u drugi krug natjecanja. Prije toga, u 18.15 u zagrebačkoj Areni na rasporedu je dvoboj za prvo mjesto između Njemačke i Makedonije.

U skupini D u Varaždinu od 18.15 igraju Češka i Mađarska, a od 20.30 Španjolska i Danska.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar