Igor Tudor podnio ostavku u Hajduku

Igor Tudor podnio ostavku u Hajduku

Igor Tudor od srijede navečer više nije trener Hajduka! Igračima je na večeri nakon treninga priopćio vijest koja je šokirala Split i sve navijače Bijelih. Samo tri dana prije otvaranja proljetnog dijela sezone, uoči jadranskog derbija u Rijeci, podnio je Tudor ostavku i napustio Bijele.
 

Međutim, igrači se nisu pomirili sa trenerovom odlukom. Molili su igrači predvođeni kapetanom Mario Maločom i njegovim zamjenikom Goranom Milovićem da se Tudor vrati na mjesto trenera. Sinoć to Tudor nije uradio, ali igrači su najavili da će i u četvrtak nastaviti sa svojim zahtjevom povratka trenera.

Što je bio Tudorov motiv, odnosno razlog za ostavku, službeno nije rečeno. Niti iz kluba, niti se Tudor obratio javnosti. Ali, jasno se može naslutiti da je Tudorovo nezadovoljstvo ukupnim stanjem u klubu kulminiralo neopozivom ostavkom.

Premda je Tudorova odluka uzdrmala i iznenadila Hajduk, dobrim poznavateljima prilika u klubu bilo je razvidno da je Tudor silno uznemiren stanjem u kojem se našao Hajduk. Već na pripremama je bilo jasno da ne može provesti zacrtani plan. Odgođene su dvije planirane utakmice (Udinese i Triestina), potom je stigao veliki problem sa vodom natopljenim terenima u Rovinju, ali tek su na povratku iz Istre na površinu izbile velike, prave nevolje.

Ostao je Tudor bez jednog od najvažnijih igrača defanzivnog bloka, Filipa Bradarića, koji je otišao u Rijeku. Klub je time zaradio u blagajni, ali je izgubio na terenu.

Upravo je taj segment vjerojatno najviše utjecao na Tudorov odlazak, jer Hajduk je u klupskoj egzistencijalnoj borbi marginilizirao natjecateljski pogon. Posljednji detalj koji je vjerojato utjecao na Tudorovu konačnu odluku, jer igračima je prije treninga kazao 'razmišljao sam, ali neću dati ostavku', jest neuspjeli pokušaj dovođenja stopera slovenskog prvoligaša Krke, Nikole Žižića.

 

Upravo je Tudor inzistirao na dovođenju Žižića. Ali, Nadzorni odbor je stopirao već dogovoreni transfer. Tudora je očito jako pogodila neispunjena želja, koja nije bila presudna, ali je predstavljala još jednu kap u velikoj čaši nezadovoljstva…
jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar