Igre preko samostanskih računala

Igre preko samostanskih računala

Na mail adresu načelnika Ivančevića stiglo jedno anonimno pismo, potpisano sa „mir mir“. U njemu anonimna osoba piše, na svoj način, o društvenim kretanjima u našoj općini i daje tobože dobronamjerne savjete. Ovakvo anonimno pismo ne bi nikomu ništa značilo da u međuvremenu nije, sasvim slučajno, otkriveno da je ono prethodno prošlo kroz konzultacije i dorade  kroz računala samostana Rama Šćit te odvjetnika iz Zagreba, a porijeklom iz Rame.

Postojanje osoba koji se silno trude  obezvrijediti načelnikov rad je znano svima, ali postojanje mreže kroz koju te osobe komuniciraju, dorađuju i za javnost pripremaju razne pamflete, ipak je novost.

Načelnik Ivančević, koji nam je dao potpunu informaciju o ovome, iskazao je i svoje mišljenje:

Vjerujte da sam iskreno pokušavao  pismo razumjeti kao preporuku i savjet nekoga tko je dobronamjeran, nekoga tko želi dobro Rami i ramskom narodu. Ipak, previše je tu zlobe, izdaleka vidljive, previše mržnje, previše tendencioznih usporedbi i zlonamjernih zaključaka – nema tu ništa, baš ništa,  vrijedno.

Sagledali smo i mi „analize“. Dotakli su  se samo naše općine.  Ni spomena o našoj Županiji ili o cijeloj BiH. Zašto? Zato što taj širi okvir govori da je u BiH od rata do danas nestalo – iselilo se – pobjeglo – sakrilo se – VIŠE OD DVIJE TREĆINE HRVATA, nekadašnjih dostojanstvenih žitelja ove države. Bilo nas je ne tako davno preko 600 tisuća, sad nas ima jedva 200 tisuća. Zato se zaključci ne mogu zaustaviti samo na našoj općini jer ona nije nikakva samostalna cjelina, ona je dio države. Iz ovako neuređene, politički nesigurne zemlje ljudi jednostavno bježe.

U pismu se spominju iseljavanja iz Rame, ali su pisci već zaboravili kako su neki naši umišljeni duhovni oci, suradnici u anonimnom pismu,  svoju cijelu obitelj brže bolje poslali u Zagreb onda kad je bilo najvažnije ostati u Rami

Načelnik je dodao: Autori su se zagledali u općinski proračun, ali i oni, kao i mala grupica izgubljenih i zaboravljenih vijećnika, ne bi pomogli da u proračun dođe više sredstava već bi samo dijelili već prikupljene  novce po nekim svojim kriterijima, smišljenim u znoju nervoze i psihičke rastrojenosti  uzrokovane gubitkom političkog utjecaja kod ramskog naroda.

Ova grupna jadikovka od Šćita ne prolazi ni nasip,  zato im poručujem da se okane ćorava posla, ako što mogu pomoći narodu neka pomognu  ili neka ostanu skriveni u svojim zidinama kako su i sada. Iako, iskreno teško je očekivati da pomoć dođe od onih koji su nas u teškoće uveli, jer ova zlobna grupa  ima druge ciljeve i prioritete povezane sa ciljevima i prioritetima njihovog lažnog mostarskog idola.

Što se mene tiče, ja ću svoj posao i dalje raditi što bolje mogu, kao i do sada surađivati sa narodom i pomagati mu u ovim teškim vremenima. I to će povijest zabilježiti.

Tako nam je rekao Načelnik Općine Prozor – Rama, dr. Jozo Ivančević. Dao nam je i presliku prepiske na relaciji Samostan – Zagreb.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar