Ilija Cvitanović: Općina Prozor- Rama iduće će godine biti najljepše mjesto na ovom području za življenje

Ilija Cvitanović: Općina Prozor- Rama iduće će godine biti najljepše mjesto na ovom području za življenje

“Čestitam načelniku dr Jozi Ivančeviću na svemu urađenom za Ramu i svima koji su svjesni truda, odricanja, volje i  ljubavi prema Rami i pozivam da osobne taštine i političke partikularne interese stavimo na stranu, da pogledamo istini u oči i otvoreno porazgovaramo i da skupa mi Hrvati krenemo u izgradnju općine Prozor- Rama, koja će biti mjesto ugodno za življenje, možda najljepše na ovom području, a to ovaj narod ovdje zaslužuje”, rekao je Ilija Cvitanović, v.d. predjednika HDZa 1990, komentirajući stanje u ovoj općini u 2015. godini u programu Radio Rame.

” Iza općine Prozor-Rama je 50 godina komunističkog zapostavljanja, 15 godina zapostavljanja u vremenu politike HDZ BiH i 7 godina vođenja općine od strane dr. Joze Ivančevića. Svatko tko je odgovoran građanin i tko imalo drži do sebe i svoga mišljenja, uvjeren sam, vidjet će razliku između ta tri razdoblja”, kazao je Cvitanović.

” Od 2008. godine, kada su dr. Jozo Ivančević i HDZ 1990 preuzeli vlast u općini Prozor- Rama dogodilo se nekoliko strateških i stručnih stvari u Rami. Kilometar asfalta dobro dođe, ali je osnova u suštinskim stvarima, koje dugoročno daju jednu novu dimenziju ramskoj općini”, naglasio je Cvitanović.

” Godine 2008. Općinski Proračun je iznosio 5 milijuna KM, a danas iznosi 27 milijuna KM. Danas je ovoliki jer je dr. Ivančević pokrenuo inicijativu za izmjenu Zakona o potopljenom zemljištu. To je ta suštinska stvar koja je prvi put nakon 70 godina riješena dugoročno i strateški.

Druga važna stvar je ta de se sve odluke koje se tiču općine Prozor- Rama donose u općini Prozor- Rama, ne ide se više po mišljenje u Mostar i Sarajevo, sve što se radi stvar je donošenja odluka ljudi koji žive i koji će živjeti u ramskoj općini”, kazao je Cvitanović.

Cvitanović je od brojnih projekata koji se izvode na području ove općine izdvojio izgradnju vodovoda za naselja po obodu Ramskog jezera, o kojem se u prošlosti toliko pričalo, a danas cijela G. Rama ima vodovod, a u gradu Prozoru se izvode stoljetni radovi na uređenju ulica i kompletne komunalne infrastrukture, svaki projekt ima plan, viziju i osigurana sredstva, treba to priznati, bez obzira koja politika to radi.

” Svi koji napadaju i ogovaraju, ne žele dobro ovoj općini”, kazao je Cvitanović i izrazio uvjerenje kako će za godinu dana Prozor- Rama postati reprezentativna mala gradska općina u kojoj će biti ugodno živjeti.

 

 

 

 

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing