Ilija Cvitanović u Berlinu razgovarao s Christianom Hellbachom

Ilija Cvitanović u Berlinu razgovarao s Christianom Hellbachom

U sklopu dvodnevnoga boravka u Berlinu Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 održao je sastanak i s Christianom Hellbachom , direktorom za Jugoistočnu  Europu i Tursku u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke.

Temeljna odrednica sastanka bila je europski put Bosne i Hercegovine i ispunjavanje europskih obveza. Sugovornici su  izrazili nezadovoljstvo zbog usporavanja ili potpunog zastoja europskoga puta BiH i zbog neodgovorne politike vladajućih.

“Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke prati razvoj situacije u Bosni i Hercegovini i jasno prepoznaje kočničare europskoga puta BiH”- kazao je gospodin Hellbach  i naglasio i to da stotine milijuna eura stoje neiskorištene zbog neodgovornih politika stranaka na vlasti dok stotine tisuća mladih odlaze.

Cvitanović i Hellbach suglasni su oko provođenja presuda Ustavnoga suda BiH i izmjena Izbornoga zakona po presudi Ustavnoga suda BiH, nedopustivo je da situacija u državi bude kao u Mostaru zbog nemogućnosti implementacije izbornih rezultata.

Hellbach je na koncu istaknuo da Ministarstvo vanjskih poslova prepoznaje političke stranke, među kojima i HDZ 1990, koje se bezrezervno zalažu za Bosnu i Hercegovinu na njezinu putu ka Europskoj Uniji, NATO-u.

Na poziv predsjednika Cvitanovića da posjeti BiH i Središnjicu HDZ-a 1990 Christian Hellbach je odgovorio da će uzvratni posjet biti realiziran u prosincu ove godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar