Imenovana nova šefica svjetske banke za BiH i Crnu Goru

Imenovana nova šefica svjetske banke za BiH i Crnu Goru

Tatiana Proskuryakova imenovana je za novu šeficu ureda Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, priopćila je Svjetska banka. Na dužnost će stupiti 12. siječnja 2015. godine sa sjedištem u Sarajevu.

Proskuryakova je trenutačno šefica ureda Svjetske banke u BRJ Makedoniji.

Prije toga je bila savjetnica za operacije u Argentini, Paragvaju i Urugvaju sa sjedištem u Buenos Airesu, Argentini.

Proskuryakova radi za Svjetsku banku od 1992., gdje je tijekom svoje karijere obavljala razne dužnosti, kako u sjedištu Banke, tako i u uredima na terenu, uključujući rad na operacijama (u regijama Europe i centralne Azije i Latinske Amerike i Kariba), upravljanje portfeljom (Odjeljenje za efektivnost razvoja u Latniskoj Americi) te korporativnu strategiju (Potpredsjedništvo za operativnu politiku i usluge za zemlje).

Tijekom 2003-2007. godine Proskuryakova je bila viša savjetnica koja je predstavljala Rusku Federaciju u Odboru izvršnih direktora Svjetske banke.

Proskuryakova ima magisterij iz ekonomije/političke ekonomije, kojeg je obranila na Moskovskom državnom sveučilištu i magisterij iz ekonomije sa Sveučilišta Oxford, UK.

Na ovoj funkciji, Proskuryakova će raditi s vlastima na definiranju financijske i tehničke podrške Svjetske banke u pravcu ubrzanja ekonomskog rasta i izgradnje prosperiteta, uz istovremeno ostvarivanje napretka na procesu pridruživanja Europskoj uniji, priopćeno je iz Svjetske banke.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar