• INES&ELOI: Biciklom od Francuske do Grčke
  • INES&ELOI: Biciklom od Francuske do Grčke
  • INES&ELOI: Biciklom od Francuske do Grčke

INES&ELOI: Biciklom od Francuske do Grčke

Često studentima novinarstva ponavljaju da priče nikada ne dolaze u ured, također ih uspoređuju s vlakom ili autobusom. Kada dođe do njih, ukoliko u priču ne “uskoče”, ona nastavlja svoj put. To se ovaj put zaista pokazalo istinitim.

U našoj redovnoj patroli oko Ramskog jezera zastajemo na “Izlazu” kako bismo čitateljima poklonili još jednu fotografiju omiljenog Ramskog jezera koje, iako sve praznije, svakim danom postaje sve zanimljivije zbog otoka i poluotoka koji izranjaju.

Foto: Ines i Eloi

Uskoro iza naših leđa čujemo glasne povike: “Wow!” Okrećemo se, a iz smjera Tomislavgrada na izlaz pristiže dvoje biciklista i brzo zauzimaju mjesto na omiljenoj klupi svih posjetitelja. Ines i Eloi su krenuli iz Francuske, a obzirom da žive blizu sjevera Italije, putovanje su započeli kroz sjevernu Italiju, a zatim prošavši kroz Švicarsku, ponovno su se kroz sjevernu Italiju spustili do Hrvatske. Njihov cilj? Daleka Grčka!

Foto: Obavezno fotografiranje na “Izlazu”

Putuju isključivo biciklima, a njihovo putovanje sada traje već godinu dana! Nisu imali u planu Bosnu i Hercegovinu, niti su s njenim ljepotama bili upoznati. Sasvim slučajno su skrenuli put Hercegovine i ostali oduševljeni. Mi ih srećemo upravo u Rami, čijom su ljepotom ostali oduševljeni. “Zapravo nismo uopće planirali proći kroz Bosnu i Hercegovinu, a nismo ni znali kako sve to izgleda, tako da je ovo zaista iznenađenje za nas, pozitivno naravno. Priroda i krajolici su prekrasni”, govore Ines i Eloi.

Pomalo skromno i sramežljivo pitaju hoće li biti ikakav problem ukoliko na jezeru postave svoje šatore, jer su odlučili noćiti u Rami. Možda čak i na nekom od otoka.

Put nastavljaju prema Dubrovniku. Kako se tijekom svog putovanja bave volonterskim radom, Dubrovnik je njihova sljedeća destinacija, jer će baš tamo sudjelovati u obnavljanju kuće.

Foto: Ramsko jezero 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar