• Inicijativa za izgradnju nove zgrade dječjeg vrtića
  • Inicijativa za izgradnju nove zgrade dječjeg vrtića
  • Inicijativa za izgradnju nove zgrade dječjeg vrtića

Inicijativa za izgradnju nove zgrade dječjeg vrtića

Dječji vrtić „Ciciban“ izgrađen je 1998. godine donacijom gđe Anđe Pils, a općina je dodijelila lokaciju. Bez obzira na loš izbor lokacije vrtić „Ciciban“ ima problem s manjkom prostora. Trenutno na mjesto čeka 35 djece. Ovakav interes je pokazatelj kako vrtić veoma kvalitetno obavlja svoju zadaću.  Interes pokazuje potrebu za izgradnjom nove zgrade vrtića.

Tim povodom  predstavnice Zajednice žena HDZ 1990 Prozor-Rama posjetile su Ured načelnika i predale  Inicijativu za gradnju  vrtića.

Načelnik dr Jozo Ivančević je već upoznat sa problemima prostora i uvjeta u postojećoj zgradi  vrtića, te je izrazito zadovoljan  sa inicijativom te je odmah  predložio svojoj službi da se ispitaju postojeće lokacije kako bi se izvršio izbor najbolje, izradila projektna dokumentacija i započelo sa izgradnjom zgrade koja bi zadovoljavala se pedagoške standarde.     

MA1 vrtić1                     

Po završetku sastanka predsjednica Zajednice žena HDZ-a 1990 dr Mara Anđelić je izjavila: „Nakon  neprestanih sugestija i prijedloga roditelja i djelatnika  Dječjeg vrtića „Ciciban“, koji su  ujedno  članovi našeg OOZŽHDZ 1990, naravno i onih koji to nisu, a imaju djecu u vrtiću odlučili smo inicirati gradnju  nove zgrade dječjeg vrtića. Društveni angažman je nešto što bi svatko od nas trebao raditi, inicirati projekte i uputiti prijedloge jedinici lokalne samouprave odnosno Općini. Djetetu ništa i nitko ne može zamijeniti roditelje, zato su naši odgajatelji posebno obrazovani kako bi djeci i roditeljima bili maksimalna potpora. Opterećenost prostora dovodi do zaključka da se radi o neodgovarajućim uvjetima i da ne zadovoljava pedagoške standarde. Zahvaljujemo načelniku Ivančeviću koji je inicijativu prihvatio i odmah uputio na pripremne radnje.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar