Inspektori Porezne izvršili 103 kontrole i zatekli 42 radnika ‘na crno’

Inspektori Porezne izvršili 103 kontrole i zatekli 42 radnika ‘na crno’

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – kantonalnih poreznih ureda Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Zenica i Bihać su od 11. do 13. jula izvršili 103 inspekcijska nadzora kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti, piše Bljesak.

Kontrole su izvršene u popodnevnim i noćnim satima u cilju provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažiranja neprijavljenih radnika.

Tijekom kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 42 neprijavljena radnika, osam poreznih obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, 36 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i pet objekata koji nisu imali odobrenje za rad izdato od strane nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje instaliranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 10 objekata i izdato je 66 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 161.350 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će i u narednim danima nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanja sive ekonomije, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar