Institut za rat objavio analizu sukoba u Ukrajini: Rusi pripremaju prevaru o Zelenskom

Institut za rat objavio analizu sukoba u Ukrajini: Rusi pripremaju prevaru o Zelenskom

Kremlj postavlja uvjete za pokretanje informacijskog napada na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u nastojanju da ga diskreditira. Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini.

U nastavku prenosimo dijelove:

Američki State Department pozvao je ruske snage da prekinu sve vojne aktivnosti oko nuklearne elektrane Zaporožje i podrže stvaranje demilitarizirane zone usred novih izvješća o granatiranju 11. augusta.

Ukrajinske i ruske okupacijske vlasti međusobno su se optuživale za granatiranje nuklearke 11. augusta. Ukrajinsko nuklearno operativno poduzeće Energoatom izvijestilo je da je rusko granatiranje oštetilo područje ureda zapovjedništva, skladište izvora zračenja i obližnju vatrogasnu stanicu.

Ukrajinski centar za strateške komunikacije izjavio je da ruske snage namjerno organiziraju provokacije u nuklearki i izvode opasne pokuse koji uključuju dalekovode kako bi okrivile ukrajinske snage u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN).

Ukrajinska obavještajna služba upozorila je da Kremlj postavlja uvjete za pokretanje informacijskog napada na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u nastojanju da ga diskreditira. Ukrajinska Glavna vojna obavještajna uprava (GUR) izvijestila je da je ruska predsjednička administracija odobrila stvaranje nove informativne radne skupine unutar ruskih specijalnih službi odgovorne za širenje lažnih vijesti o Zelenskom.

GUR je primijetio da su 10. augusta ruske specijalne službe stvorile stranicu na kojoj to planiraju raditi, pripremile lažne snimke i komentare na društvenim mrežama te uspostavile mrežu blogera.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar