ISIL objavio novi snimak napada u Moskvi, teroristi uzvikivali kako kažnjavaju nevjernike

ISIL objavio novi snimak napada u Moskvi, teroristi uzvikivali kako kažnjavaju nevjernike

Novinska agencija Amaq koja svoje djelovanje veže uz terorističku organizaciju Islamska država, objavila je novi videosnimak koji prikazuje trenutke napada u Moskvi.
Na videosnimku mogu se primijetiti naoružani napadači koji se nalaze unutar prostora dvorane i tržnog centra.Kadrovi prikazuju trenutke u kojima su teroristi pucali po civilima, a zatim se može primijetiti i njihov odlazak iz prostorija dvorane.

Jedan od napadača na snimku izjavio je kako je napad izvršen te da su kaznili “nevjernike”.

https://x.com/visegrad24/status/1771669021525414340?s=20

Podsjetimo, ISIL se oglasio i u subotu te su objavili fotografije napadača uoči samog napada, a naveli su i razloge zbog kojih je napad izvršen.

U saopćenju se navodi da su trojica militanata otvorila vatru na ljude u sali za audijenciju, dok je četvrti zapalio zgradu. Tvrdi se da su teroristi bili naoružani mitraljezima, pištoljima i kontejnerima sa zapaljivom smjesom. Prije napada oni su dugo promatrali zgradu.

Spominje se da su militanti ISIL-a planirali napad na “veliku gomilu kršćana”. Članovi grupe su naglasili da je teroristički napad organiziran u sklopu odgovora na rat koji je ISIL objavio zemljama koje se bore protiv islama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar