Iskoristi svoju šansu: Odlična prilika da mladi inžinjeri pronađu posao

Iskoristi svoju šansu: Odlična prilika da mladi inžinjeri pronađu posao

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta ''JobFAIR '14 – Iskoristi svoju šansu!'' otvoren je danas u Sarajevu.

Organizator dvodnevnog sajma je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, a ovogodišnji sajam je šesti u Sarajevu.

Cilj JobFaira je da studentima pruži priliku da razgovaraju s predstavnicima raznih poduzeća te da se informiraju o kriterijima prilikom zapošljavanja.

U ime organizatora Ena Vuk za Agenciju Fena je kazala da će studenti imati priliku razgovarati s petnaestak predstavnika tvrtki te ostaviti CV u bazu, što predstavlja šansu da ih poslodavci pozovu na razgovor na posao.

Podaci od ranijih godina govore da su na taj način posao dobili deseci studenata i diplomaca.

Tijekom sajma predstavnici kompanija informirat će posjetitelje o načinima rada unutar kompanije, programima zapošljavanja, usavršavanja i praksi koje imaju te im pružiti detaljne informacije o profesionalnoj i osobnoj karti koju potencijalni uposlenici trebaju ispuniti.

Sajam su organizirali studenti umreženi EESTEC-om koji je na Elektrotehničkom fakultetu nastao prije sedam godina. Dekan tog fakulteta Narcis Behlilović pozdravio je ideju sajma, a istaknuo je da su studenti time pokazali punu zrelost i odgovornost.

Kazao je da društvena zajednica još ne prepoznaje puni smisao inženjerskog poziva te da su sajmovi u organizaciji mladih ljudi velika stvar.

Sajam će biti otvoren sutra do 17 sati u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar