Istraživanje JU Centar za socijalni rad Prozor-Rama: Mladi i stavovi, vrijednosti, perspektiva, identitet

Istraživanje JU Centar za socijalni rad Prozor-Rama: Mladi i stavovi, vrijednosti, perspektiva, identitet

Djelatnici JU Centar za socijalni rad Prozor-Rama u suradnji s djelatnicima Srednje škole Prozor, proveli su istraživanje na temu: Mladi i stavovi, vrijednosti, perspektiva, identitet. Istraživanje je provedeno na uzorku od 119 učenika (57 muških i 62 ženskih), a pokazalo je da kod mladih prevladavaju pozitivne vrijednosti, dok velikim dijelom cijene vjeru, poštenje i rad, što je velika zasluga njihovih roditelja i učitelja/nastavnika/profesora koji djecu pravilno usmjeravaju.

Zabrinjavajući je podatak da 81% mladih nakon školovanja planira ići u neku drugu zemlju živjeti i raditi. Međutim, naveli su da ipak postoje određene pozitivne stvari, odnosno promjene koje bi ih mogle zadržati, kao npr.: veće plaće, više radnih mjesta, više sadržaja za mlade itd.

Cilj istraživanja obuhvaća prikaz određenih vrijednosti i stavova  mladih u općini Prozor-Rama, perspektivu, njihove želje i razmišljanja o životnoj situaciji. Temeljem dobivenih podataka i njihovom analizom dobile su se neke osnovne odrednice identiteta proučavane skupine.

Grafički prikaz rezultata istraživanja možete pogledati u prilogu ISTRAŽIVANJE-GRAFOVI (1)

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar