ISTRAŽNE RADNJE JOŠ TRAJU: Ona priča kako je bogodolski HDZ-ovac ostao dobar 200 tisuća na prodaji kata stare kuće, a vi kako ste, niste se još snašli?

ISTRAŽNE RADNJE JOŠ TRAJU: Ona priča kako je bogodolski HDZ-ovac ostao dobar 200 tisuća na prodaji kata stare kuće, a vi kako ste, niste se još snašli?

Tužiteljstvo HNŽ-a i dalje provodi istražne radnje kada je u pitanju kupoprodaja prostorija u Prozor-Rami za potrebe ZZO HNŽ-a, a po prijavi portala Hercegovina.info.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a platio je prizemlje trošne kuće u Ulici kralja Tomislava u Prozoru 257 tisuća maraka, sukladno ugovoru koji je s prodavačem sklopio ravnatelj Rade Bošnjak. Kupio ga je od člana mladeži HDZ BiH Bogodol Josipom Prskalom, koji ga je prethodno kupio za svega 52.500 maraka, što bi značilo da je Prskalo na ovoj transakciji dobar „200 tisuća maraka“. Prskalo ili netko treći. On je ujedno direktor i tvrtke Roda, koju su napravili vlasnik mostarskog SIK-a i kćerka šefa županijske Službe za zapošljavanje.

Županijski tužitelj Kemal Maksumić objasnio nam je što je do sada urađeno na predmetu

„U vezi  upita o postupanju po krivičnoj prijavi podnesenoj od strane istraživačkog tima portala Hercegovina info, protiv Rade Bošnjaka, direktora ZZO Mostar i Josipa Prskala ’člana HDZ- Bogodol’, zbog  kako se u prijavi navodi ’sumnje na organizirani kriminal i korupciju, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, iskorištavanjem položaja ili ovlasti i protuzakonitog udruživanja radi zarade na kupnji prostorija u Prozoru –Rami,  obavještavamo vas da je tužiteljstvo naredilo Sektoru kriminalističke policije MUP-a HNŽ da izvrši provjere navoda kaznene prijave, te da u cilju utvrđivanja svih bitnih činjenica za donošenje tužiteljske odluke između ostalog izuzme relevantnu  dokumentaciju, sasluša svjedoke koji imaju odnosno mogu imati saznanja o navedenom događaju“, navodi u pismenom odgovoru za Hercegovina.info tužitelj Maksumić.

Nakon što je Sektor kriminalističke policije MUP-a HNŽ dostavio traženu dokumentaciju koja se odnosi na kupovinu sporne nekretnine, tužiteljstvo je dodatno nastavilo poduzimati istražne radnje.

„Tužiteljstvo je saslušalo vještaka građevinske struke, vještaka ekonomske struke, pribavilo dokumentaciju iz sudskih spisa Općinskog suda u Konjicu, dokumentaciju porezne uprave. Još uvijek su u tijeku istražne radnje s ciljem utvrđivanja svih bitnih činjenica u vezi sa navedenom kaznenom prijavom“, zaključuje u svom odgovoru županijski tužitelj Kemal Maksumić.

Istraživački tim portala Hercegovina.info kaznenu prijavu u ovom predmetu podnio je prije godinu dana, gdje smo svu dokumentaciju koju smo prikupili prilikom pisanja članaka ustupili Tužiteljstvu HNŽ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar