Ivan Dodig u odličnoj formi pred Australian Open

Ivan Dodig u odličnoj formi pred Australian Open

Najbolji tenisači svijeta početak godine tradicionalno počinju turnirima u Australiji. Kruna australske karijere je prvi Grand slam turnir Australian Open a na njemu će se i ove godine natjecati dvojica Brotnjaka Marin Čilić i Ivan Dodig.
Prije početka turnira razgovarali smo s Ivanom Dodigom o očekivanjima na ovome turniru kao i rezimeu prošlogodišnje sezone.

Govoreći o sezonu iza sebe, u kojoj je ostvario fantastičan uspjeh u paru s Marcelom Melo, Ivan je istaknuo:
Na kraju svega,  godina 2015 je bila s usponima i padovima ali zadnji dio sezone je bio odličan.  Osvojiti Grand slam je nešto posebno pa moram reći iz rezultatske perspektive osvojio sam 6 turnira 3 u parovima 3 u singlu(challengeri) pa po tim brojka moram reći da je sigurno najuspješnija sezona iza mene… U pojedinačnoj konkurenciji sam sigurno mogao bolje i znam da vrijedim više i nadam se da ce nadolazeća sezona to i potvrditi.

Kao uvertira u ovu godinu poslužila je i IPTL liga na kraju koje si proglašen MVP-om.
Na IPTL ligi sam nastavio s odličnom formom s kraja sezone i na kraju sam kao nagradu proglašen s MVP tako da mi je jako drago iako je to službeno liga ali gdje igraju svi najbolji igrači u malo drugačijem formatu. Sigurno jedno lijepo iskustvo za mene što sam bio dio te lige.

Ovu godinu si započeo na turniru u Brisbaneu gdje si u 2. Kolu poražen od Miloša Raonića. Tvoj komentar?
S prvim turnirom mogu biti jako zadovoljan,moj tenis je bio dosta dobar što mi daje samopouzdanje i nastavak dobre forme s kraja prošle sezone. Na kraju sam izgubio od igrača koji je osvojio turnir.

Kao jedan od najboljih igrača na Touru i igri parova vjerujem da imaš visoka očekivanja od prvog Grand slam turnira.
Siguran sam da možemo jer mi smo dokazali već 3 godine da smo u svjetskom vrhu parova ali sigurno da je teško predvidjeti kako ce se stvari odvijati. Sigurno je da mi idemo s tim ciljem da osvojimo jer naši dosadašnji rezultati nam daju za pravo da gledamo na taj cilj iako smo svjesni da svaki meč je otvoren na ovoj razini.
pogled.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar