Ivan Križanac predstavlja BiH na EP u karateu u Zurichu

Ivan Križanac predstavlja BiH na EP u karateu u Zurichu

Od utroka do nedjelje, (3. do 8. veljače) u Zurichu se održva 42. europsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i seniore U21 na kojem nastupa  924 natjecatelja i 47 nacionalnih selekecija .

Na ovom prvenstvu nastupa i bh. reprezentativac Ivan Križanac iz Rame i to u kategoriji seniori U21 do 60 kilograma.

Mladi Ivan Križanac se ovim sportom bavi od svoje devete godine a već sa 14 godina nastupao je na svjetskom prvenstvu  u Maleziji.
Od kada je nastupio kao kadet, Ivan je već pet godina reprezentativac Bosne i Hercegovina i do sada je nastupio na tri balkanska prvenstva, tri europska i dva svjetska.

Ovo mu je četvrti nastup na europskom prvenstvu a za 20-ak dana nastupa i na prvenstvu Balkana za seniore.

Kroz posljednjih deset godina nastupao je na raznim domaćim natjecanjima. Višestruki je državni prvak, a također iza sebe ima i nastupe na raznim međunarodnim turnirima u više europskih  zemalja.

Iza sebe ima nevjerojatnih više od 100 osvojenih medalja. Tri godine uzastopno je proglašavan najboljim sportašem općine Prozor-Rama.

Životni mu je cilj, kako je izjavio za Dnevnik.ba, popeti se na europsko i svjetsko postolje. To je, kaže, san svakog sportaša.
-Nadam se da ću upornim radom to jednog dana i uspjet, a možda se to dogodi i na ovom europskom prvenstvu, rekao je mladi Križanac za Dnevnik.ba.
I.J. / Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar