Ivana Radić prva veslačka sutkinja iz Rame

Ivana Radić prva veslačka sutkinja iz Rame

Ivana Radić, članica Veslačkog kluba “Rama” postala je prva veslačka sutkinja Hrvatskog veslačkog saveza u Rami nakon položenog sudačkog ispita u Zagrebu.
Ispit se polagao 2. srpnja 2022. godine u Zagrebu za vrijeme trajanja Hrvatskog veslačkog prvenstva u Zagrebu. Najprije se polagao teorijski dio ispita koji zahtjeva odlično poznavanje Statuta Hrvatskog veslačkog saveza, Pravila o veslačkim natjecanjima i provedbena pravila i Pravilnik sudaca HVS.
Zatim slijedi i praktični dio ispita koji se sastoji od: ponašanje i odlučivanje u različitim situacijama simuliranima na maketi veslačke staze s modelima veslačkih čamaca i sudačkih katamarana te sve uobičajene sudačke dužnosti i suđenje na samom natjecanju uz pratnju člana komisije.  Preduvjet za pristup praktičnom dijelu ispita je položen teorijski dio.
“Polaganjem ispita sam stekla sudačko zvanje “sudac pripravnik”, licencu za dvije godine i mogu suditi na natjecanjima koja su u nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza. Pismeni dio ispita je bio zahtjevan i treba ga dobro proučiti te usvojiti sve termine. Naravno, praktični dio ispita je primjena pismenog i dosta je zanimljiviji, ali i dosta odgovoran, jer treba brinuti o sigurnosti veslača i donositi odluke prema svom najboljem znanju i savjesti”, kaže Ivana za Ramski Vjesnik.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar