Ivanišević: Bude li Čilić zdrav možemo osvojiti i Wimbledon

Ivanišević: Bude li Čilić zdrav možemo osvojiti i Wimbledon

Marin Čilić sezonu na zemlji otvara u “svom” Monte Carlu. Na ATP Tour se vraća mjesec dana nakon Indian Wellsa, gdje je na startu turnira doživio poraz od Juana Monaco.

Trebao je najbolji hrvatski tenisač nakon Indian Wellsa nastupiti i u Miamiju, ali je odustao od turnira jer još nije sanirao ozljedu ramena."Oporavak je posljednjih nekoliko tjedana tekao super tako da sam mogao trenirati. Nadam se da neće biti nikakvih problema niti kad krene turnir i da ću moći nesmetano igrati cijelu sezonu", objavio je Čilić, osvajač US Opena, uoči nastupa u Monte Carlu.

Goran Ivanišević, Čilićev trener, nada se da Marin može ponoviti njegov uspjeh i osvojiti Wimbledon.

"Za mene je Wimbledon najveći turnir, najpoznatiji Grand Slam turnir. Još uvijek ne znam kako sam ga ja osvojio, ne mogu to objasniti. Kada sam ga trebao ranije osvojiti, nisam uspio, ali eto srećom kasnije jesam. Prekrasno je što se moje ime nalazi tamo", rekao je Ivanišević, koji je prije titule 2001. godine izgubio tri finala u Londonu, piše Index.hr.

"Kao Marinov trener mogu reći da ima igru potrebnu za osvajanje Wimbledona jer trava nije brza kao ranije. Sada je po brzini sličnija tvrdoj podlozi. Ako ostane zdrav i pun samopouzdanja, ne vidim zašto ga ne bi osvojio."

Ivanišević je otkrio i dobru vijest…

"Marin posljednja četiri dana servira bez ikakvih problema, što je sjajna vijest", rekao je Goran i otkrio da mu je teško zadržati prisebnost tijekom Čilićevih mečeva.
"Teško je, ali pokušavam. Nemam nikakve rekete da ih razbijam! Moram vjerovati u svog igrača. Međutim, opet nisam poput Ivana Lendla da pratim meč bez ikakvih emocija."
hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar