Ivu Karlovića pobjeda nad Đokovićem vodi na 25. mjesto ATP liste, a očekuje ga Ferrer

Ivu Karlovića pobjeda nad Đokovićem vodi na 25. mjesto ATP liste, a očekuje ga Ferrer

Drugi put u karijeri Ivo Karlović uzeo je "skalp" broju jedan svjetskog tenisa.

Prvi put to mu je uspjelo 2008. kad je na turniru u Cincinnatiju bio bolji od Rogera Federera, a jučer je to ponovio i na turniru u Dohi svladavši ovodobnog kralja svjetskog tenisa Srbina Novaka Đokovića sa 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4.

Za polufinale s Ferrerom

Tom je pobjedom Karlović ušao u polufinale gdje ga čeka Španjolac David Ferrer(danas u 14.30 sati) koji je sa 6:2, 6:2 pobijedio Nijemca Dustina Browna. Zagrepčanin s Ferrerom ima pobjedu i tri poraza, ali u Dohi igra kao preporođen pa sigurno nije bez izgleda.

A vidjet će se to i na ATP listi: pobjeda nad Đokovićem vodi ga na 25. mjesto ATP liste.

Div sa Šalate odigrao je jako dobro cijeli meč, pa čak i prvi set koji je izgubio u tie-breaku. Imao je jedinu priliku za break u tom setu, odmah na početku, a i 13. igru je otvorio mini-breakom.

Put do pobjede bio mu je nakon toga teži i dugotrajniji (igralo se dva sata i 16 minuta), ali zbog toga i slađi.

I drugi je set razriješen u 13. igri u kojoj je Ivo pri omjeru 5:5 došao do mini-breaka i kod 6:5 servirao za set. Đoković je preživio, ali je nakon lošeg bekhenda ipak izgubio set.

U trećem setu Karlović je odigrao najbolje, a Đoković je počeo polako padati obeshrabren sve boljim Ivinim servisima. Naš tenisač je u sedmom gemu konačno oduzeo servis prvom igraču svijeta i tu prednost znalački sačuvao do kraja meča.

Zanimljivo je da Đoković nije imao nijednu priliku za break, dok je Karlović od četiri iskoristio jednu. Ivo je postigao 21 as (Đoković 11) te iz prvog servisa osvojio 84 posto poena (Đoković 75 posto).

Na kraju je bio bolji i u ukupnom zbroju poena – 107:104 za Karlovića.

Ivo kao Federer i Nadal

Karlo je tako postao jedan od malobrojnih aktivnih igrača koji ima pozitivnu bilancu s Đokovićem – 2-1. Time se još mogu pohvaliti samo Roger Federer (19-17) i Rafael Nadal (23-19), ali ne i, primjerice, Andy Murray (15-8 za Đokovića).

Na turniru u Chennaiju Mate Pavić i Litavac Ricardas Berankis ušli su u četvrtfinale nakon što su sa 7:6, 3:6, 10:8 pobijedili Luksemburžanina Mullera i Nizozemca Sijslinga.
vecernji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar