Iz općinskog Proračuna 150.000 KM za deblokadu Doma zdravlja Rama

Iz općinskog Proračuna 150.000 KM za deblokadu Doma zdravlja Rama

Nakon nedavne blokade računa Doma zdravlja Rama, Općinsko vijeće Prozor-Rama je na sjednici održanoj u utorak donijelo Zaključak kojim se odobrava žurna uplata iznosa od 150.000,00 KM iz općinskog Proračuna na račun Doma zdravlja Rama za isplatu plaća djelatnicima ove ustanove.

Zaključak je usvojen na prijedlog općinskog načelnika dr. Joze Ivančevića, a sredstva za ovu namjenu će se osigurati iz planiranih sredstava za potporu Domu zdravlja i iz proračunske rezerve.
Spomenutim zaključkom je planiran nastavak potpore Domu zdravlja Rama i u idućem periodu, sukladno proračunskim mogućnostima i ugovorenim obvezama Doma zdravlja, te je zatraženo i od Doma zdravlja da vlastitim uštedama doprinese otplati postojećeg duga i daljem poslovanju.

Dom zdravlja rama je zadužen da od ZZO HNŽa, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽa i Vlade HNŽa zatraži sudjelovanje u plaćanju postojećih poreznih obveza ove ustanove.
U slučaju odbijanja istih da sudjeluju u plaćanju poreznog duga, Općinsko vijeće i Načelnik će pristupiti izmjeni i dopuni Proračuna Općine za 2015.godinu u cilju izmirenja poreznog duga za glavnicu u cjelokupnom iznosu na teret općinskog Proračuna.

Općinsko vijeće Prozor-Rama je, također, zatražilo od Porezne uprave FBiH kontrolu uplate doprinosa i poreza na plaće i ostale poreze kod svih Domova zdravlja HNŽa, uključujući i razdoblje 2005. – 2009. godine, na isti način na koji je kontroliran i Dom zdravlja Rama, a sve s ciljem sprječavanja diskriminacije u odabiru ustanova kod kojih se vrši porezna kontrola.
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar