Iz tiska je izišla turističko-hodočasnička karta Staza Gospi Sinjskoj – The Our Lady of Sinj Route

Prije tjedan dana iz tiska je izišao turističko-hodočasnički zemljovid „Staza Gospi Sinjskoj“, koji prati hodočasnički put iz nekoliko pravaca.

Stoljećima pješačeći k najvećem marijanskom svetištu na južnohrvatskim prostorima utrto je nekoliko pravaca koje ova karta prati. Osim zemljovida kojeg karta donosi, tu su i važni savjeti za sve sudionike koji se odluče na put ovom stazom.

Tako su tu savjeti kako se najbolje pripremiti za put, kako se ponašati u slučaju nesreće, kako obavijestiti o nesreći, te kako se ponašati na putu te koja sve mjesta vrijedi posjetiti. U kratkim crtama tako je doneseno i opisano dvadesetak mjesta koja vrijedi posjetiti, sa kratim opisom i značajem tog mjesta.

Doneseni su važni telefonski brojevi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Ova karta nastala je zajedničkim zalaganjem partnerskim općina i organizacija koji rade na provedbi projekta  Staza Gospi Sinjskoj. Uvod za Kartu napisao je Stipe Božić, poznati hrvatski alpinista i jedan od idejnih pokretača ovog projekta. Karta je napravljena u mjerilu 1:120 000. Karta je nastala kroz provedbu projekta prekogranične suradnje, a financira ga Europska unija.

Više o karti možete pogledati na Službenoj stranici projekta: 
http://www.stazagospisinjskoj.eu

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing