Izabrano novo rukovodstvo HKD Napredak Mostar

Izabrano novo rukovodstvo HKD Napredak Mostar

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u petak je održana Skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak Glavna podružnica Mostar.

U ime Središnje uprave HKD Napredak Skupštini je nazočio Josip Nikolić, član Središnje uprave i izaslanik predsjednika HKD Napredak prof. dr. Franje Topića i Ivana Barišić, članica Središnje Uprave HKD Napredak.

Nakon usvajanja poslovnika o radu Skupštine i dnevnog reda, te izbora radnog predsjedništva, izaslanici Skupštine saslušali su Izvješće o radu Glavne podružnice u kojem se dosadašnji predsjednik prof. dr. Miroslav Palameta osvrnuo na rad Društva.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak najstarija je organizacija Hrvata Bosne i Hercegovine s međunarodnim značajem koja je započela svoj rad najprije u Mostaru a onda u Sarajevu, istaknuo je, između ostalog, u svom izvješću dr. Palameta. Naglasio kako je proteklih deset godina od utemeljenja Glavna podružnica u Mostaru djelovala u nezadovoljavajućim uvjetima i okolonostima, ali da su ipak i pored toga organizirane vrlo uspješne javne rasprave, tribine i predavanja, izložbe i promocije, rad sa studentima, osiguravanje stipendija zajedno sa Središnjicom HKD Napredak, izdavačka djelatnost, pripremani kandidati za učenje njemačkog jezika u aranžmanu podružnice iz Beča, kao i susreti Napretkovih podružnica.

Nakon Izvješća pristupilo se izboru predsjednika, dopredsjednika, tajnika, rizničara, upravnog odbora, nadzornog odbora i stegovnog suda HKD Napredak Glavne podružnice Mostar.

Za novog predsjednika HKD Napredak Mostar izabran je Marko Romić, a za dopredsjednika Miroslav Landeka, tajnik je prof. Ivan Vrljić, a rizničarka Željka Živković.

Novi članovi i članice Upravnog odbora su prof. Antonija Šaravanja, prof. don Niko Luburić, prof. Monija Jarak i prof. Višeslav Lučić.

U Nadzorni odbor HKD Napredak Glavne podružnice Mostar izabrani su Danijel Vidović, Božo Ćorić i Pavo Šaravanja, a Stegovni sud Boris Mandić i Igor Šutalo./HMS/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar