Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis 23 reprezentativca.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis 23 reprezentativca.

Ante Čačić posljednjeg je dana svibnja na press konferenciji u Rovinju, gdje se reprezentacija nalazi na pripremama, objavio konačan popis 23 nogometaša na koje će računati na Euro 2016 u Francuskoj.

S prvotnog popisa od 27 igrača morao je izbaciti četvoricu. To su Dominik Livaković, Duje Ćaleta-Car, Domagoj Antolić i kao najveće iznenađenje –Alen Halilović.

“Odluka nije bila lagana i svi igrači koji su bili ovdje su zaslužili biti u Francuskoj. Stariji igrači su mi rekli da se ne sjećaju kada je bila takva konkurencija na treninzima. Igračima sam objasio koji su me kriteriji vodili. Moram voditi računa o mnogočemu. Vodilo me pitanje: Tko nam treba i za koga će biti šteta da sjedi na klupi”.

Kapetan Dinama Domagoj Antolić se ipak nije našao na popisu, a upravo je njega u anketi GOL.hr-a najmanje navijača željelo na tom popisu. Netko je od veznjaka Modrih morao otpasti, a izbornik se između njega te Marka Roga i Ante Ćorića, odlučio upravo baš za Antolića.

“U sredini imamo puno kvalitetnih igrača, a među njima je bio i Antolić. Više bi mu štetilo da ide na Euro nego da ide na pripreme za svojim klupom. Nepotrebno je da sjedi na klupi, bolje da se priprema u klubu”.

U Francusku ide i napadač Malage Duje Čop, ali ne ide Barcelonin Alen Halilović koji bi karijeru trebao nastaviti u Valenciji.

“U vrhu napada imamo Mandžukića i Kalinića. Kramarića koji je imao dobru polusezonu. Igrač koji može zadovoljiti četiri pozicije u napadu. Čop i Halilović su dvojica igrača koji su polusezonu u Španjolskoj odradili dobro. No, s obzirom da je Halilović još mlad i pred njim je velika karijera odlučio sam da je bolje da se odmori i pripremi za novu sezonu u novom klubu”.

Ćorić i Rog ispred Halilovića, stiglo je pitanje izborniku iz redove medija.

“Za Ćorića i Roga, koji su igrači koji dolaze, ovo im je nagrada što idu s nama u Francusku. Šteta je da Halilović sjedi na klupi. Rog je velikom brzinom skrenuo pozornost na sebe. Pokazao je da može pratiti ritam europskih utakmica i on je igrač koji je upotrebljiv na više pozicija.”

Popis 23 igrača za Euro:

Vratari: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Ivan Vargić

Obrana: Vedran Ćorluka, Domagoj Vida, Gordon Schildenfeld, Darijo Srna, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Ivan Strinić

Vezni red: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mateo Kovačić, Marko Rog, Ante Ćorić

Napad: Mario Mandžukić, Nikola Kalinić, Ivan Perišić, Marko Pjaca, Andrej Kramarić, Duje Čop

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing