Izdaje se ne zaboravljaju

Izdaje se ne zaboravljaju

Ovih dana kolege iz HDZ-a BiH dobili su nove instrukcije iz Mostara o tome kako podvaljivati političkoj konkurenciji, a napose ramskom narodu.

Instrukcija glasi:“Izvadite hrvatske zastave i mašite njima, ništa drugo ne morate raditi“!

I evo, u pomalo zaboravljenom stilu pokrenuše priču o tobožnjim propustima 90-tke u vezi mjesnih zajednica. Hrvatstvo na prvom mjestu.

No, ne spominju izdaju koji su upravo oni činili godinama kroz pljačku ramskog naroda i svih njegovih vrijednosti. Njima je tema o pljački ramskih tvornica  dosadna i prevaziđena, iako se na  tim strojevima danas radi u tri smjene u Kninu, Valjevu, Kalesiji. Ne spominju dvije škole pod jednim krovom koje su oni osnivali. Ne spominju  zašto naša općina nema valjanu odluku ni o imenu općine,  ni o grbi ili zastavi, zašto nema ni nazive ulica i naseljenih mjesta. A sve su to propusti onih koji nisu ništa radili već su sebi pravili mjesto u Elektroprivredi, na Sveučilištu, ili u Lasti.

Poznato je da smo, poslije njihove vlasti, morali činiti velike napore da se u općinu vrati odjeljenje Općinskog suda koji je u njihovo vrijeme bio ugašen u Prozoru – Rami i preseljen u Konjic. Čak smo i polaganje vozačkih ispita morali vraćati u naš grad.

Šute i  o IZDAJI   koju su počinili upravo oni kada su podržali prijedlog Kluba Bošnjaka u Skupštini HNŽ-a i podržali podjelu općine Prozor – Rama na dva lovišta. U toj su nakani bili vrlo uporni – čak je i na sjednici Ustavnog suda izaslanik njihovog Ministra tvrdio da je odluka o podjeli naše općine ispravna i kvalitetna. Ali, nije im prošlo. Načelnik je na Ustavnom sudu odnio pobjedu nad sramnom podjelom dokazujući da se može dobiti borba i protiv velikih stranaka.

Vjerujemo da je pravda ipak dostižna. Pa, kako je presuđeno u korist Općine na Ustavnom sudu, tako vjerujemo da će doći i druge presude u korist ove općine, ali i da će se napokon pokrenuti tužbe protiv onih koji su organizirali i provodili pljačke općine Prozor – Rama. A na naplatu od ramskog naroda doći će i prevare koje su ramski promašeni političari, otuđeni u svojim malim „svetištima“ u Mostaru, Čapljini, Sarajevu, činili prema Domu zdravlja kada su ga blokadom pokušali ugasiti, prema Gradskoj ljekarni kada su joj prestali uplaćivati sredstva prije izbora ne bi li se problemi pripisali općini, kad su izvarali branitelje tvrdeći da će im pomagati a zapravo su ih unaprijed otpisali. Doći će na dnevni red ovoga naroda i obmane iz izbornih godina o trećem entitetu i o hrvatskom TV kanalu.
Jer, iako su stalno činjene kroz mahanje zastavama i kroz laži, sve izdaje moraju doći na naplatu.

Klub vijećnika HDZ 1990 Prozor – Rama

Plaćena vijest

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar