Izdane 4 dozvole za solarne elektrane

Izdane 4 dozvole za solarne elektrane

Izdabne četiri dozvole za solarne elktrane, a među njima jedna iz Rame. Još je u postupku pet solarnih elektrana iz Rame.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je na redovitoj sjednici održanoj u utorak izdala četiri dozvole za proizvodnju električne energije. Dozvole su izdane podnositeljima zahtjeva: RAMAS d.o.o. Prozor-Rama, ENERGY TRADE d.o.o. Usora, GALA-SOL vl. Domagoj Galić iz Širokog Brijega i VIBAR d.o.o. Široki Brijeg, i to za proizvodne objekte solarnih fotonaponskih elektrana.

U postupak opće rasprave upućena su tri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije, za podnositelje zahtjeva AV SUN – Grude, vl. Marina Marijanović, te GP TOMING d.o.o. Grude i SOLIK d.o.o. Prozor-Rama u postupku izmjene i dopune postojeće dozvole, priopćeno je iz FERK-a. Osim toga, u općoj raspravi je i osam nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, i to za: CB-SOLARI, vl. Pava Ćavar iz Širokog Brijega, – solarna fotonaponska elektrana CB-SOLARI; Lapis d.o.o. Ljubuški, – solarna fotonaponska elektrana LAPIS ENERGY 1 i solarna fotonaponska elektrana LAPIS ENERGY 2; Solarna elektrana Solar-Co, vl. Josip Kordić; Solarna elektrana Zečević, vl. Ivan Zečević; ETNO SELO MENJIK d.o.o. Prozor-Rama; Solarna elektrana Diva, vl. Katarina Iličić i Solarna elektrana AFJI, vl. Mario Škarica, svi iz Prozor-Rame, prenosi Indikator.

U javnu raspravu je upućen i Nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva Messer Tehnoplin d.o.o. iz Sarajeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing