Izetbegović, Komšić i Čović postigli dogovor

Izetbegović, Komšić i Čović postigli dogovor

Na sastanku između zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i lidera Demokratske fronte Željka Komšića postignut dogovor za deblokadu rada Vlade Federacije.
 

Prema riječima lidera DF-a dogovoreno je da već na sljedećoj sjednici Vlade na dnevnom redu bude pet ili šest poduzeća u kojima Vlada FBiH ima svoj kapital, a koja negativno posluju te će se izvršiti smjena upravljačkih struktura.

Usporedo s tim rad ovih poduzeća provjerit će i financijska policija.Komšić je potvrdio kako je sastanku nazočio i lider HDZ-a, Dragan Čović, koji se složio s ovim dogovorom, javlja Avaz. Komšić je dalje kazao novinarima kako cijeli sukob u Vladi Federacije BiH nastao na kolegiju prije održavanja prošle sjednice Vlade.

Tom kolegiju prema njegovim riječima, nazočili su ministri HDZ-a i SDA, ali ne i DF-a. Komšić je kazao kako je nakon toga, dobio informaciju "da je negdje puklo i kako ministri HDZ-a neće više dolaziti na sjednice". Komšić je kazao kako ne zna o čemu je bilo riječ na tom sastanku te zbog toga ne zna ni koji je razlog bio za blokadu vlasti.

Čović je kratko kazao kako je nazočio dijelu sastanka između Izetbegovića i Komšića. On je rekao novinarima kako ima osjećaj kako je dogovor postignut, ali će se to znati tek na sjednici Vlade FBiH.

Podsjetimo, jučer je održan sastanak između predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i Izetbegovića, koji je bio također, posvećen rješavanju žestoke krize u Vladi FBiH.

Izetbegović je nakon sastanka s Čovićem rekao kako on podržava opravdani Čovićev zahtjev o imenovanju rukovodstava tvrtki gubitaša u FBiH kao što su Aluminij i Elektroprivreda HZHB, ali i svih drugih gubitaša.

Izetbgović, kako je rekao, sutra bi se trebao sastati i s liderom trećeg sudionika Koalicije na federalnoj razini Željkom Komšićem, predsjednikom Demokratske fronte, koji danas boravi u Unsko-sanskoj županiji.

– Svi moramo činiti kompromise i dogovarati se ako želimo sačuvati Koaliciju, rekao je, između ostalog, Izetbegović povodom nesuglasica među strankama sudionicima koalicije na razini FBiH./HMS/
hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar