IZGUBLJENA BAZA PODATAKA, MINISTAR ŠUTI: Škole same ponovno unose 6000 proračunskih korisnika

IZGUBLJENA BAZA PODATAKA, MINISTAR ŠUTI: Škole same ponovno unose 6000 proračunskih korisnika

Kvar na serveru u Ministarstvu financija HNŽ nije samo običan kvar, već je, kako smo i pisali, izgubljena baza od 6000 proračunskih korisnika. Teret unosa izgleda neće snositi onaj tko je odgovoran za pad servera – ministarstvo – već računovođe proračunskih korisnika, budući da Ministarstvo financija HNŽ nema ništa od podataka. 

U petak, pred kraj radnog vremena, računovođe srednjih škola su zaprimile mailove od djelatnika Ministarstva financija HNŽ koje rade na programu da do ponedjeljka do 16 sati unesu u priložene tablice sve podatke o djelatnicima, kreditima, poreznim karticama…

Radi se o ogromnoj količini podataka koji će se upotrijebiti za uspostavljanje nove baze podataka, saznaje hercegovina.info. Isto je poslano i računovođama drugih proračunskih korisnika.

Server nije u funkciji već mjesec dana, a sada se pojavila opcija da se za jedan i pol radni dan ponovno uspostavi baza

Ministarstvo financija HNŽ ne samo da nije vodilo brigu o održavanju servera i čuvanju podataka, nego su sav teret prebacili na računovođe proračunskih korisnika. Radi se o šteti sa nesagledivim posljedicama, koje će se vjerojatno još dugo morati ispravljati, a netko bi za ovu štetu morao odgovarati.

Izvor: hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar