Izložba tradicije i izbor najljepše Hrvatice u nošnji

Izložba tradicije i izbor najljepše Hrvatice u nošnji

Izložba ima za cilj predstaviti program Revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske koja se ove godine od 2. do 7. srpnja, i to peti jubilarni put, održava u Tomislavgradu.

Hrvatska matica iseljenika i Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini ”Stećak” organiziraju izložbu ”Ponosno hrvatsku nošnju nosim”, koja će se svečano otvoriti u četvrtak, 7. lipnja, s početkom 14 sati, u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu.  Izložba ima za cilj predstaviti program Revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske koja se ove godine od 2. do 7. srpnja, i to peti jubilarni put, održava u Tomislavgradu.

Također, ovim se želi pridonijeti osvješćivanju javnosti o značenju hrvatske folklorne baštine u očuvanju hrvatskog identiteta u hrvatskim  iseljeničkim i manjinskim zajednicama te kod Hrvata u BiH.  Prikazom Hrvatica iz cijeloga svijeta koje ponosno dijele bogatstvo zajedničkog kulturnog identiteta, Matica radi na poticanju povezivanja i jačanja odnosa nedjeljivog hrvatskog naroda.

 

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar