Izraleci na korak do cjepiva protiv koronavirusa

Izraleci na korak do cjepiva protiv koronavirusa

Izraelski znanstvenici na korak su od razvoja prvog cjepiva protiv novog koronavirusa, izjavio je ministar znanosti i tehnologije Ofir Akunis. Ako sve ide kako je planirano, cjepivo bi moglo biti spremno u roku od nekoliko tjedana i dostupno je za 90 dana, navodi se u priopćenju.

“Čestitamo MIGAL-u (Institut za istraživanje u Galileji) na ovom uzbudljivom otkriću”, rekao je Akunis. “Uvjeren sam da će biti daljnjeg napretka, koji će nam omogućiti da odgovorimo na ozbiljnu globalnu prijetnju COVID-19”, rekao je Akunis, govoreći o bolesti uzrokovanoj novim korona virusom, prenosi Direktno.

Naš osnovni koncept bio je razviti tehnologiju, a ne posebno cjepivo protiv ove ili te vrste virusa”, rekao je dr. Chen Katz, vođa biotehnološke grupe MIGAL. “Znanstveni okvir za cjepivo zasnovan je na novom vektoru ekspresije proteina, koji tvori i izlučuje himerički topljivi protein koji dovodi virusni antigen u tkiva sluznice samoaktiviranom endocitozom, uzrokujući tijelu stvaranje antitijela protiv virusa.”

Akunis je rekao da je naložio generalnom direktoru svog ministarstva da ubrza sve procese odobravanja s ciljem što bržeg stavljanja ljudskog cjepiva na tržište, piše Jerusalem post.

S obzirom na hitnu globalnu potrebu za ljudskim cjepivom protiv koronavirusa, radimo sve što možemo kako bismo ubrzali razvoj”, rekao je izvršni direktor MIGAL-a David Zigdon. Cjepivo bi moglo “postići sigurnosno odobrenje za 90 dana”, rekao je.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar