Izvanredna obavijest Operativnog centra CZ Prozor-Rama o ukidanju samoizolacije

Izvanredna obavijest Operativnog centra CZ Prozor-Rama o ukidanju samoizolacije

S ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusa (Covid-19)  održana u četvrtak 21. svibnja 2020. 10. hitna  izvanredna telefonska sjednica Federalnog stožera civilne zaštite (FŠCZ) na kojoj su donijete dvije nove zapovijedi.

Prvom zapovijedi Federalnoj upravi za inspekcijske poslove naređeno je da utvrdi proceduru stavljanja van snage rješenja federalnih sanitarnih inspektora o stavljanju pod zdravstveni nadzor i zabrani kretanja u trajanju od 14 dana za osobe koje su u BiH ušle na jednom od graničnih prijelaza na području Federacije BiH prije stavljanja van snage zapovijedi po kojima su ove mjere izrečene.

Federalni sanitarni inspektor, do ukidanja ovih mjera, bio je obavezan da svim osobama  koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu izrekne rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana.

Na današnjoj sjednici stavljena je van snage i zapovijed o prinudnoj izolaciji  za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme vremenskog perioda za koji je ta mjera određena ili produžena.

Sve donijete naredbe stupaju na snagu danom donošenja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar