• Izveden kazališni komad “Brod” na Gračacu
  • Izveden kazališni komad “Brod” na Gračacu
  • Izveden kazališni komad “Brod” na Gračacu
  • Izveden kazališni komad “Brod” na Gračacu
  • Izveden kazališni komad “Brod” na Gračacu

Izveden kazališni komad “Brod” na Gračacu

Na Gračacu je u  nedjelju, 1. prosinca 2019., nakon mise (oko 12 sati) u župnoj dvorani Dramski KUD “Karol Wojtyla”  iz Kaštela (Kaštel Kambelovac) izveo kazališni komad “Brod”. Domaćin predstave je bila župa Svetog Ante Gračac. Ova predstava je izazvala veliki interes publike. Ovome treba dodati da je publika na Gračacu jedna od najboljih publika u okruženju.

Dramski KUD „Karol Wojtyla“ djeluje od 2006-e godine uvježbavajući i izvodeći zabavne i edukacijske igrokaze za djecu i mlade.  Prije tri godine postavili su na scenu predstavu „Brod“ u spomen djece stradale u obrambenom Domovinskom ratu, s kojom su gostovali u Slavonskome Brodu, Zadru, Splitu i Vitezu . Riječ je o predstavi u kojoj se radnja odigrava u jednom parku u Slavonskome Brodu, s tim da se ne spominje ime grada, kao ni ime agresora. S time je predstava univerzalnija, a onaj tko razumije simbole, točno će znati o čemu se radi.

Predstava je za uzrast od četvrtog razreda osnovne škole  za mlade i za odrasle. Radnja:  troje adolescenata i mlađa djeca,  njih desetero,  nalaze se u parku usred znaka opće opasnosti i prkose joj. Njima je jasno da moraju trčati u skloništa, ali žele uhvatiti još koju zraku svibanjskoga sunca i igrati se na otvorenom. Čak žele igrati u tom parku, na otvorenom, svoju predstavu  koju nisu mogli odigrati na školskoj priredbi. Usput, raspravljaju  o odlasku maloljetnika u vojsku, o roditeljskoj brizi , o vlastitim strahovima. Nalaze vremena i za pjevanje dvaju songova „Bombomboni padaju na Brod“ i „Devedesetdruga vlada“.

Fotografije

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar