“Izvrstan državnički potez Milanovića koji pokazuje da se može, do sada nije bilo volje”

“Izvrstan državnički potez Milanovića koji pokazuje da se može, do sada nije bilo volje”

Nakon šest dana inzisitiranja Hrvatska je u završnu deklaraciju samita NATO-a u uspjela ubaciti referencu na Daytonski mirovni sporazum, izjavio je to u ponedjeljak hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Podsjetimo, u nedjelju je Milanović zaprijetio kako Hrvatska neće dati suglasnost za završni dokument samita ako se u njemu ne spomene sporazum kojim se BiH definira kao država triju konstitutivnih naroda Bošnjaka, Srba i Hrvata i ostalih građana.

“Izvrstan državnički potez kojeg pohvaljujem i koji pokazuje da se može. Do sada je Hrvatska politika šutjela i puštala da se ruše prava Hrvata U BiH. Predsjednik se sada usprotivio i stvar se promijenila u deklaraciji. Vidimo da se može, ali do sada nije bilo volje”, kaže za Hercegovina.info Nino Raspudić zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru.

Brojni likuju kako konstitutivnost ipak nije spomenuta no Raspudić ističe:

U tekstu Daytonskog sporazuma stoje konstitutivni narodi. To je sada traženje dlake u jajetu. On je povukao vrhunski državnički potez koji je polučio rezultat.”

Što se tiče Plenkovića i vladajućih rekao je:

“Oni se ne usuđuju i neće učiniti ništa mimo naloga iz Berlina i Bruxellesa. To je jasno odavno”, zaključio je Nino Raspudić.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar