Jabučni ocat za kožu

Jabučni ocat za kožu

Jabučni ocat je namirnica koju ima skoro svako kućanstvo, a osim što je odličan kao dodatak brojnim jelima, sve se više koristi za kožu i kosu. Očito je kako ima višestruku primjenu i nije čudno što zauzima važnu ulogu kada je u pitanju njega kože cijelog tijela.

Zbog čega je jabučni ocat dobar za njegu kože? Dokazano je kako u sebi ima brojne ljekovite sastojke pomoću kojih izjednačava pH kože i djeluje protuupalno.

Primijetili ste kako vas koža sve više svrbi, imate problema s ekcemima kao i psorijazom? Vrijeme je da razmislite o prirodnim rješenjima uz pomoć kojih ćete riješiti sve tegobe. Ako ste jedna od onih osoba koju muči psorijaza kao i ekcem, pokušajte s jabučnim octom.

Potrebno je dodati između 150 i 200 ml jabučnog octa u kupku. Zahvaljujući protuupalnom djelovanju, jabučni ocat će vam pomoći da se riješite kožnih tegoba. Primijenite tretman svaka dva tjedna i uskoro očekujte rezultate.

Jabučni ocat odličan je i za njegu suhe kože. Ukoliko imate problema sa suhom kožom i svim onim što ona nosi kao što je zatezanje kože i ranija pojava bora, došao je trenutak da nešto poduzmete. Pored kupovnih preparata postoje i domaća rješenja koja su vam na dohvat ruke.

Stručnjaci savjetuju da dodate nekoliko kapi octa u kremu koju koristite za njegu tijela. Uzmite posebnu posudu, dodajte nekoliko kapi i sve dobro promiješajte. Kada je smjesa spremna nanesite ju na tijelo tako što ćete ju lagano umasirati kako bi se dobro upila i kako bi koža što prije mogla pozitivno reagirati.

Jabučni ocat možete dodati u bilo koju kremu, pa ako imate problema sa suhom kožom na rukama koja često puca, nakapajte nekoliko kapi u kremu i utrljajte u ruke.

Ocat nije dobar samo za suhu kožu. Mogu ga koristiti i oni koji imaju masnu kožu, budući da se radi o ljekovitom proizvodu koji izjednačava pH kože. Potrebno je promiješati podjednaku količinu octa i vode te spomenutu smjesu nanijeti na lice nakon jutarnjeg umivanja.

Puno je razloga zašto bi trebali koristiti jabučni ocat, a na vama je da odlučite hoćete li krenuti s alternativnom njegom nakon koje ćete se bolje osjećati.

Autor: S.Š., Foto: Heike Rau/Shutterstock

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar