Jajce zavijeno u crno nakon smrti male Nikoline

Jajce zavijeno u crno nakon smrti male Nikoline

U požaru koji je u noći s petka na subotu izbio u ulici Ive Andrića u Jajcu poginula je jedanaestogodišnja djevojčica Nikolina Ćosić, piše Jajce Online.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona reklo je da je požar prijavljen u subotu u 2:20 sati.

– Na teren su odmah izašli službenici policije kao i vatrogasci. Požar je ubrzo ugašen, a trenutno se utvrđuje uzrok požara – rekli su iz MUP-a SBK.

Jajce Online piše da se pretpostavlja da je požar izazvala svijeća jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije u trošnoj kući.

Suad Ćosić, Nikolinin otac, rekao je za Jajce Online da je te večeri rano zaspao jer je bio umoran nakon napornog dana.

– Jučer sam cijeli dan radio oko drva i umoran sam došao kući. Jako sam rano legao spavati i nisam se budio sve dok nisam osjetio dim. Supruga (Neda) i ja odmah smo krenuli prema Nikolininoj sobi, ali u nju nismo mogli ući zbog plamena. Supruga se opirala i htjela je ući kroz plamen, ali jedva sam je spriječio jer i ona bi sigurno nastradala – rekao je Ćosić.

Ćosić kaže da on i njegova supruga teško preživljavaju gubitak kćerke.

– Najgore je to što smo prije sedan dana dobili treću kćer. Supruga zbog toga ne smije piti nikakve lijekove jer hrani bebu. Ovo je težak udarac, pogotovo za nju. Psihički je skroz pala – dodao je.

Obitelj Ćosić dobila je pomoć općinskog načelnika i Centra za socijalni rad Jajce. Načelnik općine Edin Hozan i direktorica Centra Indira Mehić-Čejvan Ćosićima su donijeli osnovne namirnice te ponudili privremeni smještaj.

Ćosićima su podršku dali i sumještani te Sinanudin Smajić iz MDD Merhameta Jajce.

– Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za djecu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lijekovi i ostale potrepštine – rekao je Ćosić.

Od Nikoline Ćosić oprostili su se djelatnici i učenici Osnovne škole “Berta Kučera” te trener Košarkaškog kluba “Vodopad” iz Jajca u kojem je Ćosić trenirala.

– Nikolina nije bila samo naša učenica, ona je bila nevjerojatna djevojčica i u razigranosti i dobroti unatoč svim životnim nedaćama uzor mnogima od nas. Ponosni smo što je bila dio našeg života, kao što će to biti i dalje dok se ne sretnemo na nekom boljem mjestu – rekli su iz škole.

– Nikolina moje dijete, kad je prvi put došla na trening kakvu je energiju unijela u grupu – kulturna, vesela, raspričana djevojčica, puna života; uporna i marljiva. Bilo mi je drago raditi s njom i slušati njene priče, zaista je znala izmamiti osmijeh na lice. Počivaj u miru anđele mali, sad si na nekom boljem mjestu. Mirno spavaj – rekao je njezin trener Kenan Čejvan.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar