Je li došlo do preranog opuštanja u općini Prozor-Rama?

Je li došlo do preranog opuštanja u općini Prozor-Rama?

U nekoliko prethodnih dana lijepo vrijeme izmamilo je stanovnike općine Prozor-Rama na boravak na otvorenom. Iako, većina građana pridržava se mjera nadležnih organa u borbi protiv koronavirusa, ima i onih koji se na takve mjere oglušuju. Svjedoci smo prethodnih dana sve većih okupljanja na planinama, na Ramskom jezeru, kao i oni koji se oglušuju i na zabrane crkvenih vlasti od održavanju misa bez vjernika pa možemo vidjeti sve veći broj “vjernika“ i u crkvi.

Možda i njima neće biti ništa, ali svakako ne bi trebali zaboraviti na svoje bolesne, starije kod kuće, možda će ti njihovi nesmotreni potezi koštati nekoga života.

Telefonski u programu našeg radija gostovao je Zvonimir Faletar, sanitarni inspektor općine Prozor-Rama te dr. Mara Anđelić, ravnateljica Doma zdravlja Rama.

  mara_andjelic_dr_2020.jpg

– Situacija na području na području naše općine je i dalje zadovoljavajuća. Nema niti jedan slučaj koronavirusa niti sumnjivih osoba sa simptomima na isti. Većini osoba je istekla mjera zdravstvenog nadzora. Nadzor je istekao za 312 osoba, a još se pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 40 osoba – rekao je za nas Radio Ramu Zvonimir Faletar.

Poslušajte razgovor sa Zvonimirom Faletarom
(Klikni na link za preuzimanje audio zapisa)

– U Domu zdravlja “Rama” posao se odvija bez velikih problema. U dane Uskrsa bilo je 4 do 8 pregleda pod danu. Nije bilo osoba sa simptomima na infekciju koronavirusom,  tako da nije bilo ni indikacija na testiranje – rekla je za Radio Ramu dr. Mara Anđelić.

Dom zdravlja “Rama” raspolaže sa dovoljnim brojem testova za koronavirus, potvrdila je dr. Anđelić.

Dr. Anđelić naglasila je da se trebamo pridržavati mjera.

Nema svrhe zatvoriti škole, crkve, kafiće ako će “odabrani” i dalje ići u crkvi i ako ćemo druženja nastaviti  na otvorenom, naglasila je dr. Anđelić.

– Ne smijemo popuštati s mjerama, strpite se, zadržite se u kućama, izbjegavajte druženja koja su ovaj vikend odvijala bez kontrole na izletištima, na planina, uz jezero – poručila je kraj dr. Anđelić.

Poslušajte razgovor sa dr. Marom Anđelić
(Klikni na link za preuzimanje audio zapisa)

Ne dopustimo  da mjere Stožera civilne zaštite općine Prozor-Rama budu uzaludne.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing