JEDAN MINISTAR BOLESTAN, DRUGI HOSPITALIZIRAN: Odgođena sjednica Vlade HNŽ

JEDAN MINISTAR BOLESTAN, DRUGI HOSPITALIZIRAN: Odgođena sjednica Vlade HNŽ

Sjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) koja se trebala održati u srijedu u Mostaru odgođena je, tako da će se o zahtjevima Sindikata policije HNŽ-a o isplati dugovanja po pravomoćnim sudskim presudama, razgovarati sljedećeg tjedna, za kada je sjednica prolongirana.

Sindikat policije HNŽ-a u utorak je zatražio od županijske Vlade da počne poštivati dogovor o isplati dugovanja po pravomoćnim sudskim presudama u protivnom će, kako su naveli, kenuti s prosvjedima.

Podsjećaju da je u županijskom proračunu za 2019. godinu bilo predviđeno 4,5 milijuna maraka za isplatu pravomoćnih sudskih presuda po tužbama proračunskih korisnika za kršenja odredbi kolektivnih ugovora. Ističu kako je od tog iznosa isplaćeno oko 1,7 milijuna za izvansudske nagodbe i oko 800.000 za redovne presude s kamatama, a da ostatak nije isplaćen.

O njihovim se zahtjevima na današnjoj sjednici trebala očitovati Vlada, međutim, po riječima glasnogovornika Vlade HNŽ-a Pere Pavlovića, sjednica je odgođena te će se o toj problematici razgovarati sljedećeg tjedna.

– O zahtjevima Sindikata policije razgovarat ćemo na sljedećoj sjednici kada ćemo vidjeti što možemo, uz sve ove napore koje smo do sada učinili, u smislu isplate potraživanja, ali i u smislu očuvanja financijske stabilnosti naše županije – izjavio je Feni glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

Pritom je istaknuo kako Vlada razumije promišljanja i zahtjeve Sindikata, ali očekuje da na određen način kroz dijalog i razgovor dođu do formule kako poštovati i pravo ljudi, ne ugroziti financijsku stabilnost Županije i kako nastaviti rješavati ovaj problem.

Također je istaknuo kako je današnja sjednica odgođena zbog bolesti pojedinih ministara.
– Jučer je ministar Faladžić (Adnan) zamolio predsjednika županijske Vlade da se sjednica koja je planirana za danas prolongira za tjedan dana budući su dva ministra iz SDA imala određenih zdravstvenih tegoba i nije se mogla oigurati njihova prisutnost. Zahtjev je uvažen te je dogovoreno da se sjednica Vlade održi sljedećeg tjedna – objasnio je Pavlović.  Istaknuo je kako je nakon toga predsjednik Vlade informiran da je županijski ministar turizma Ajdin Teletović imao ozbiljnih zdravstvenih tegoba te da je tijekom poslijepodnevnih sati hospitaliziran u SKB Mostar.
– Predsjednik Vlade (Nevenko) Herceg je zajedno s ravnateljem SKB Mostar jutros obišao ministra Teletovića čije je zdravstveno stanje u ovom trenutku stabilno – ustvrdio je Pavlović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing