JEFTINI GRAD: Pivo za marku, litar benzina za marku i pol!

JEFTINI GRAD: Pivo za marku, litar benzina za marku i pol!

Internetska stranica Expatistan idealno je mjesto za ljude koje zanima cijena života u pojedinim gradovima svijeta, bez obzira jeste li zainteresirani za kratkotrajni posjet ili višegodišnje preseljenje.

Ona analizira cijenu hrane, pića, odjeće, kućanskih potrepština, stanovanja, režija, prijevoznih sredstava i drugih svakodnevnih troškova kako bi napravio ljestvicu najjeftinijih i najskupljih mjesta za život pri kraju 2017. godine.

Prema njihovoj analizi Odesa je najjeftiniji grad za život na kraju 2017. godine.

Ukrajinska pomorska luka dobila je ovu titulu zbog niskih cijena hrane, stanovanja i drugih životnih troškova.

Primjerice, ručak u restoranu u poslovnoj zoni pojedinac će platiti 7,20 KM (piće je uključeno u cijenu), litra goriva za automobile košta oko 1,5 KM, a pola litre domaćeg piva u trgovini nešto manje od jedne KM. Nasuprot tome, pola litre točenog piva u kafiću stoji 1,80 KM.

U Odesi ćete dvije ulaznice za kino platiti 12 KM, dok ćete za prelazak udaljenosti od 8 kilometara taksijem trebati izdvojiti 5 KM. Mjesečna cijena za najam stana od 45 kvadratnih metra stoji 380 KM, dok će vas režije koštati još dodatnih 50 KM. Zanimljivo je da se na ljestvici 10 najjeftinijih mjesta za život na kraju 2017. godine uz Odesu nalazi čak 7 indijskih gradova, te dva afrička grada. U nastavku teksta otkrijte o kojim je gradovima riječ, piše PunKufer.

10 najjeftinijih gradova za život na kraju 2017.

1. Odesa, Ukrajina
2. Bhubaneswar, Indija
3. Kochi, Indija
4. Jaipur, Indija
5. Ahmedabad, Indija
6. Coimbatore, Indija
7. Kairo, Egipat
8. Kolkata, Indija
9. Hyderabad, Indija
10. Tunis, Tunis

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar