Jeremić kaže da će Vučić nakon Kosova ‘riješiti’ i Republiku Srpsku

Jeremić kaže da će Vučić nakon Kosova ‘riješiti’ i Republiku Srpsku

Narodne stranke u susjednoj Republici Srbiji, Vuk Jeremić, na tribini Saveza za Srbiju u Leskovcu oštro je kritizirao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove planove prema Kosovu, a govorio je i o planu i odnosima sa Republikaom Srpskom.

Jeremić je u svom izlaganju kazao da se “Srbija nalazi pred velikim opasnostima ukoliko se ne odupre okupaciji koja je počela ulaziti u svoju terminalnu fazu”.

Jeremić je rekao da će se na pitanju Кosova, u sljedeća tri do šest mjeseci, lomiti sudbina režima Aleksandra Vučića i današnje generacije građana Srbije.

„U ovom trenutku u konačnoj su fazi tajni pregovori o tome gdje treba proći, ne više administrativna linija razgraničenja, već službena međudržavna granica između Srbije i buduće Republike Кosovo, članice Ujedinjenih nacija. Taj krajnji cilj pregovora se može dogoditi samo uz službeni potpis Beograda. Ali ako se to dogodi, Aleksandar Vučić sebi neće dozvoliti sudbinu Slobodana Miloševića koji je nakon što je potpisao Dayton ubrzo prestao biti ’faktor mira i stabilnosti’. On se neće zaustaviti, nakon što prijeđe most kosovske izdaje i Vučić će tada trenutačno krenuti u razgradnju Republike Srpske. On će tada međunarodnoj zajednici kazati: “Obećao sam vam Кosovo prije šest godina, niste vjerovali, ali to sam potpisao i hajdemo sada rješavati Republiku Srpsku’. Za to će mi trebati pet godina, ali nemojte me u međuvremenu opterećivati ’sitnicama’ kao što su vladavina prava, sloboda medija ili razbijena glava Borka Stefanovića”. E pa neće moći! To mu nećemo dozvoliti, ne samo zato što je to akt veleizdaje, već zato što od toga ovisi budućnost naše djece”, poručio je Jeremić.

Reagirajući na njegovu izjavu, prozvani Vučić izjavio je da Srbija sada ima najbolje moguće odnose sa Republikom Srpskom, o čemu svjedoče djela, a ne riječi.

“Sa Republikom Srpskom imamo najbolje moguće odnose, što potvrđuju i Milorad Dodik i Željka Cvijanović i svi drugi. Pitajte njih, neka oni kažu za koga je to Srbija i u čije vrijeme uradila najviše za Republiku Srpsku”, rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu, navodeći škole, bolnice, domovi zdravlja, vrtiće, koje je Srbija izgradila u Republici Srpskoj i novac koji je dala Srpskoj.

“O tome govori ljubav koju pokazujemo prema Republici Srpskoj poštujući istovremeno BiH”, rekao je Vučić upitan za komentar izjave Vuka Јeremića da je “u tijeku crtanje granica za razgraničenje s Kosovom i da će Vučić nakon Kosova prodati Republiku Srpsku”.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar