Jesenja faza preventivne sistematske deratizacije na području HNŽ-a

Jesenja faza preventivne sistematske deratizacije na području HNŽ-a

Jesenja faza preventivne sistematske deratizacije na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), prema naredbi Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a, počinje 13. studenoga.

Organizaciju i provođenje vršit će Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a.

Svrha akcije je smanjiti broj glodavaca na biološki podnošljivu razinu za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području Županije.

Akcija se provodi postavljanjem otrovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obale rijeka, u kanalizacijske šahtove, deponije čvrstih otpadaka, groblja, ruševne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

Deratizacija se provodi suvremenim i učinkovitim sredstvima za uništavanje glodavaca, a postavljeni mamci su otrov. Iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a apelirjau na stanovništvo da ne diraju i ne pomjeraju mamce s postavljenih lokacija.

Također, mole se vlasnici životinja da, u razdoblju provođenja deratizacije, životinje drže zatvorene ili pod nadzorom u skladu sa zakonskim propisnima.

Raspored provođenja jesenje faze obavezne sistematske deratizacije po općinama HNŽ je sljedeći: Mostar od 13. do 25. studenoga, Konjic od 13. do 22. studenoga, Jablanica od 23. do 25. studenoga, Prozor- Rama i Čitluk 27. i 28. studenoga, Stolac 29. i 30. studenoga, Čapljina od 29. studenoga do 1. Prosinca, Ravno 1. prosinca, te Neum gdje će se deratizacija provoditi od 4. do 5. prosinca, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar