Jesenska korona Ramskog dekanata

Jesenska korona Ramskog dekanata

Ramski dekanat održao je 17. studenoga jesensku koronu svećenika u mjestu Kostajnica, 20-ak kilometara od Konjica.

Radni dio započeo je molitvom i pozdravom dekana mons. Marka Tomića, župnika u Prozoru, koji je potom predstavio tematiku s Dekanske konferencije upriličene 10. studenoga u Nadbiskupskom ordinarijatu u Sarajevu. Mons. Tomić je nakon toga govorio i o Prvoj sinodi Vrhbosanske nadbiskupije koja se privodi kraju. Uslijedio je dogovor župnika o zajedničkim događajima u dekanatu: ispovijedi, tečaj za zaručnike te planiranja i događanja u pastoralnoj godini 2022.

Potom je uslijedilo misno slavlje u crkvi u Kostajnici. U koncelebraciji deset svećenika misnom slavlju je predsjedao i nakon evanđelja uputio prigodnu homiliju fojnički arhiđakon mons. Ante Meštrović. Između ostaloga naglasio je da Isusova prispodoba iz evanđelja današnje liturgije o gospodaru i deset slugu potiče: odgovornost, marljivost, hrabrost i osobito kreativnost.

“U središtu nije brojnost djela, niti neka ‘zarada’, nego poslušnost Božjoj riječi, iz koje se rađaju nova oduševljenja i nova darivanja”, naglasio je mons. Meštrović.

Na misi je sudjelovalo i deset vjernika

Uslijedilo je druženje te bratski stol za sudionike korone koji je sa svojim malobrojnim vjernicima organizirao župnik u Solakovoj Kuli i Obrima vlč. Marin Marić. Inače, ovaj dekanat na samom sjeveru Hercegovine čine župe: Doljani, Gračac, Obri, Prozor, Rama-Šćit, Rumboci, Solakova Kula, Uzdol te Žitače-Podhum.

Izvor: nedjelja.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar