• Jesu li pronašli novu Zemlju?
  • Jesu li pronašli novu Zemlju?

Jesu li pronašli novu Zemlju?

Kepler ima novo veliko otkriće NASA za utorak najavila konferenciju na kojoj će progovoriti o najnovijem otkriću teleskopa Kepler koji je dosad otkrio više tisuća planeta. No nisu otkrili o čemu se radi
Otkad su ga lansirali 2009. godine, teleskopom Kepler otkrili smo više od 1000 egzoplaneta, a još nekoliko tisuća čeka ih potvrdu.

Kako se čini, sada je u prostranstvima svemira naišao na neko novo veliko otkriće jer je NASA za utorak najavila konferenciju na kojoj će progovoriti o najnovijem otkriću Keplera. Nisu otkrili previše detalja, ali NASA obično ovakve konferencije organizira u slučajevima velikih stvari, poput vode na Marsu. 

Keplerov popis znanstvenih zadataka je ogroman, ali upravo otkrića novih planeta, a posebice onog koji bi bio Zemljin blizanac su razlog zbog kojeg je toliko popularan. Dosad najbliži planet je Kepler 452b koji je 1,4 do 1,9 puta veći od Zemlje i naziva ga se našim starijim rođakom. Neki nagađaju da bi upravo nova otkrića (atmosfera, je li moguć život…) oko ovog planeta mogla biti u fokusu, ali jednako tako moguće je i otkriće “Druge Zemlje”.

Iako je teško očekivati da su otkrili planet baš poput Zemlje, vjerojatnije je nadati se nekom koji ima karakteristike koje bi pokazale da se tamo može živjeti. No, jednako tako moguće je i otkriće vezano uz crne rupe ili supernove.

U svakom slučaju, u utorak poslijepodne ćemo znati više.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing