Joe Biden je novi amrički predsjednik

Joe Biden je novi amrički predsjednik

Joe Biden je 46. američki predsjednik, ali Trump ne odustaje i najavio je odlazak na Sud: CNN je proglasio da je Joe Biden osvojio Pennsylvaniju što znači da je Joe Biden 46. američki predsjednik! Nekoliko minuta nakon CNN-a, i Associated Press je potvrdio da 20 elektora iz Pennsylvanije ide na stranu demokratskog kandidata, što u prijevodu znači da Biden i bez Nevade i Georgija ima 284 elektora.

Sjedinjene Američke Države izabrale su novog, 46. predsjednika – Joe Biden pobijedio je Donalda Trumpa, a javnosti se u subotu, čim su vodeći svjetski mediji objavili vijest o njegovu izbornom trijumfu, obratio putem Twittera.

– Ameriko, počašćen sam što ste me izabrali da vodim našu veliku zemlju.

Posao koji je pred nama bit će težak, ali ovo vam obećavam – bit ću predsjednik svih Amerikanaca, bez obzira na to jeste li glasali za mene ili ne. Zadržat ću vjeru koju ste mi dali – napisao je Biden na Twitteru.

Donald Trump se oglasio putem priopćenja i najavio pravnu bitku. Aktualni predsjednik je putem priopćenja objasnio ‘kako će njegov tim započeti s procesuiranjem slučaja na sudu‘.

Donald Trump, još uvijek aktualni predsjednik SAD-a, ne priznaje Joe Bidena kao novog predsjednika i najavljuje pravne procese kako bi osporio njegovu pobjedu.

Trump je putem priopćenja objasnio ‘kako će njegov tim započeti s procesuiranjem slučaja na sudu kako bi se uvjerili da su se u potpunosti poštivali izborni zakoni i da u Bijelu kuću stiže zakoniti predsjednik’

Zanimljivo, Trumpa je vijest da je Joe Biden postao 46. američki predsjednik dočekala na golf terenu u Virginiji.

Protekla tri dana Trump je ponavljao da je pokraden, da su presudili ilegalni glasovi, iako nije pokazao niti jedan dokaz.

(Izvor: Agencije)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar