JOŠ DVA DANA OTVORENA MOGUĆNOST PRIJAVE NA PROJEKT GIZ

JOŠ DVA DANA OTVORENA MOGUĆNOST PRIJAVE NA PROJEKT GIZ

Općina Prozor-Rama je već ranije obavještavala o natječaju koji je otvoren do   17.07.2016. gdje je mogućnost prijave interesa za sudjelovanje u najnovijem projektu GIZ-a.

Napominjemo da se radi o iskazivanju interesa  za sudjelovanje u projektu za koji će natječaj biti kasnije objavljen i za koji će se trebati posebno prijavljivati.

Tekst ranije objave prenosimo u cijelosti.

Zajednički program EU i njemačke Vlade za potporu lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH – EU ProLocal, koji provodi GIZ, objavljuje poziv za izražavanje interesa za učešće u javnom natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava.

Poziv za izražavanje interesa otvoren je do 17.7.2016. za mala i srednja poduzeća, kao i za razvojna partnerstva iz metalo-prerađivačkog i drvno-prerađivačkog sektora, te poljoprivrede, a koja su registrirana u općini Prozor – Rama kao jednoj od 20 partnerskih općina/gradova: Prijedor, Prnjavor, Derventa, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica i Srbac, Zenica, Gračanica, Brčko, Teslić, Tešanj, Žepče, Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški , Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.

Ovim pozivom se želi utvrditi zainteresiranost za učešće u javnim natječajima putem kojih će se u periodu između 2016.-2018. godine vršiti dodjela grant sredstava ukupne vrijednosti od 4 milijuna eura. Projektne ideje koje je potrebno dostaviti u okviru ovog poziva, treba fokusirati na poboljšanje pristupa tržištu (domaćem i međunarodnom), konkurentnost, umrežavanje i inovacije, optimizaciju poslovnih procesa, poboljšanje kvalitete, kao i uvođenje novih metoda u radu.

Ukupna vrijednost EU ProLocal programa iznosi 13 milijuna eura, od kojih 9 milijuna eura financira EU u okviru projekta“Oporavak malih i srednjih poduzeća u područjima zahvaćenim poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstava za lokalni ekonomski razvoj”, a preostala sredstva obezbjeđuje njemačka Vlada.

Pored bespovratnih sredstava, program će pružiti i niz mjera tehničke pomoći u cilju povećanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u odabranim partnerskim općinama/gradovima. Prioritet u dodjeli bespovratnih sredstava će imati općine/gradovi odnosno poduzeća s tih područja koja su pogođena poplavama u 2014.

Veća konkurentnost, povećani izvozni kapaciteti i inovativne aktivnosti  malih i srednjih poduzeća  će doprinijeti njihovom boljem poslovanju, te otvaranju novih radnih mjesta, a samim tim i poboljšanjem životnog standarda građana.

Poziv za izražavanje interesa se nalazi u prilogu. Za više informacija posjetite web stranicu www.eu-prolocal.ba.
Prijava interesa

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar